Новини Сімферопіль

Джелял розповів про одне з найпоширеніших порушень прав ув’язнених у тюрмах РФ

Джелял розповів про одне з найпоширеніших порушень прав ув'язнених у тюрмах РФ

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял   Джелял розповів про одне з найпоширеніших порушень прав ув'язнених у тюрмах РФ

Одним із найпоширеніших порушень прав ув’язнених у російських в’язницях є відсутність надання медичної допомоги.

Про це, спираючись на власний досвід перебування у російській неволі, заявив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял під час міжнародної конференції з людського виміру ОБСЄ у Варшаві, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Він також звернув увагу, що через відсутність кваліфікованої медичної допомоги у російських колоніях померли вже двоє кримських політв’язнів – Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг.

«Я вважаю це вбивством. Тому що на своєму досвіді можу сказати, що у російських в’язницях свідомо не надається своєчасна та необхідна медична допомога. Це не один такий випадок», – наголосив Джелял.

Крім того, він звернув увагу дипломатів та представників міжнародних організацій на справу Тофіка Абдулгазієва, який, за його словами, перебуває на межі смерті, проте Федеральна служба виконання покарань Росії відмовляється його звільнити незважаючи на наявність усіх медичних показань для цього.

Також у своїй промові колишній політв’язень звернув увагу на арешт незрячого кримчанина Олександра Сізікова, який має кілька хронічних захворювань.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії