Новини Сімферопіль

Британія підозрює 37 фірм в обході Росією нафтових санкцій

Британія підозрює 37 фірм в обході Росією нафтових санкцій

Російський танкер біля Туреччини. Ілюстративне фото   Британія підозрює 37 фірм в обході Росією нафтових санкцій

Уряд Великої Британії підозрює 37 компаній у співучасті в обході Росією нафтових санкцій, щодо них триває розслідування, повідомляє російська служба BBC.

У грудні 2022 року набрало чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Європейського союзу, а також стеля цін на рівні 60 доларів за барель на нафту з Росії. Мета цього рішення – знизити доходи Москви, які допомагають її владі продовжувати війну в Україні, але при цьому зберегти російські постачання на світовий ринок, щоб уникнути стрибка цін.

Бюро застосування фінансових санкцій (OFSI) британського міністерства фінансів у грудні 2022 року розпочало розслідування щодо 52 компаній, підозрюваних у порушенні заборони на імпорт російської нафти морем. У березні 2024 року OFSI отримало додатково 50 мільйонів фунтів (близько 56 мільйонів доларів) на забезпечення санкційного режиму.

До серпня було завершене розслідування 15 випадків, ще за 37 випадками воно триває.

Керівник нафтових розслідувань у громадській антикорупційній організації Global Witness Луїс Вілсон обурений тим, що британське міністерство фінансів досі нікого не покарало за співучасть в обході санкцій та закликає діяти рішучіше.

США заявляють, що санкції працюють, оскільки Росія змушена продавати нафту зі знижкою 17%.

Речник міністерства фінансів Великої Британії навів дані російського уряду, згідно з якими податкові доходи від продажу нафти у 2023 році впали на 30% порівняно з 2022 роком.

Попри обмежувальні заходи, за даними The Insider, Росія отримує від продажу нафти вище за цінову стелю від 7 до 11 млрд доларів на рік.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії