Новини Сімферопіль

Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок фігуранту «справи кримських мусульман» Февзієву

Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок фігуранту «справи кримських мусульман» Февзієву

Раїф Февзієв на засіданні Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону. Росія, 12 січня 2022 року   Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок фігуранту «справи кримських мусульман» Февзієву

Апеляційний військовий суд Власихи (Московська область, РФ) залишив чинним вирок фігуранту справи «кримських мусульман» Раїфу Февзієву. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, інформує «Кримська солідарність».

Рішення було ухвалено ще 27 вересня. «Вже стало поганою традицією, коли апеляційні суди не приймають доводів захисту, самих засуджених, незважаючи на те, що Раїф у дебатах виступав майже дві години. Але суд залишив вирок Південного військового суду чинним», – повідомив Семедляєв.

За словами адвоката, Февзієв «прийняв з гідністю» це рішення і разом зі своєю сім’єю вважає, що його справа і подібні – політичні.

7 серпня 2021 року російські силовики в Криму провели одразу п’ять обшуків у будинках кримських татар, після чого були затримані активісти Рустем Мурасов та Рустем Таїров, у Балаклавському районі Севастополя – Джеббар Бекіров, у Бахчисарайському районі – активіст Заур Абдуллаєв, у Сімферопольському районі Криму – Раїф Февзієв.

Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок фігуранту «справи кримських мусульман» Февзієву

Апеляційний суд РФ залишив чинним вирок фігуранту «справи кримських мусульман» Февзієву

Embed share

Репрессии через поколение. История имама Раифа Февзиева

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:10:11 0:00 Завантажити на комп'ютер

  • 240p | 29,1MB
  • 360p | 48,1MB
  • 480p | 83,2MB
  • 720p | 147,3MB
  • 1080p | 273,3MB

Громадське об’єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Олексія Ладіна повідомило, що затриманих кримських татар підозрюють у «створенні та участі у терористичній організації».

Відомо, що затримані систематично відвідували судові засідання за політично вмотивованими справами, підтримували сім’ї політв’язнів, були організаторами іфтарів та масових заходів у своїх селищах.

31 травня 2023 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Февзієва до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії