Новини Рівне

Без даху. Про перемогу рівненського «Вереса»

Без даху. Про перемогу рівненського «Вереса»

«Верес» — «Зоря — 2:1
Чемпіонат України. 9 тур. Рівне. Стадіон «Авангард». 600 глядачів.
«Верес»: Кожухар (Когут 46), Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман 46, Чечер 75) Сікейра, Кльоц, Шарай, Годя (Кучеров 65), Луан, Мрвальєвич (Гайдучик 64).
«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Джордан, Ескінья, Жуніньйо (Беніто 69), Антюх, Яцик (Тронтель 69), Башич (Супряга 58), Мічин, Будківський, Горбач (Хахльов 58).
Голи: Мрвальєвич 19, Луан 54 — Горбач 9.

Першу перемогу «Вереса» у поточному чемпіонаті України побачило лише кілька сотень любителів футболу. Після того, як команда у минулому турі ледь не обіграла чинного чемпіона у присутності майже чотирьох тисяч глядачів, слід було очікувати приблизно такої ж відвідуваності стадіону.

Гра відбувалася у вихідний, і ніби ніщо не заважало рівнянам і гостям міста сходити на цікавий футбол. Але це було не так — над головною на нинішній час трибуною «Авангарду» немає даху. Він був у проєкті стадіону, але потім кудись зник разом із бюджетними коштами на його зведення. І якщо в теплу та суху погоду відкрита всім вітрам трибуна ще приваблює глядачів, то коли на вулиці злива, мокнути дві години охочих практично немає. Звісно, на ті гроші, що мали піти на зведення металевого даху, можна роками замовляти перед кожним футболом молебень, аби просити у Бога теплої та сухої погоди. Але, погодьтесь, реальний дах — це таки надійніше. Слід зазначити, що навіть кількох сотень активних уболівальників вистачило, аби команда гостей, яка зазвичай грає за практично порожніх трибун, відчула дискомфорт.

Перед початком гри всі «фахівці» одноголосно віддавали перемогу «Зорі», яка дуже впевнено зіграла попередній матч на порожньому стадіоні в Києві, перемігши полтавську «Ворсклу». У складі гостей практично всі гравці «з іменами», майже всі вони свого часу грали або в «Шахтарі», або в «Динамо». Чого варте лише те, що троє чемпіонів світу серед 20-річних — Дришлюк, Хахльов і Супряга — не потрапили до стартового складу «Зорі» на гру з «Вересом». Варто згадати, що у складі «Вереса» не було цього разу Куції та Степанюка, які у попередніх матчах, за задумом тренерів, мали складати головну вісь гри команди. Не можна сказати, що Сікейра та Годя, які зіграли на цих позиціях, показали щось видатне, але гри не зіпсували.

Стартові хвилини гри ніби підтвердили прогнози — Антюх легко втік від Сміяна і викотив м’яча Горбачу, який елегантно прокинув його у ворота поміж ніг Кожухаря. Але це не вплинуло на настрій команди з Рівного — Мрвальєвич ніби згадав, за що його запросили до команди, і точно зіграв головою, зрівнявши рахунок. А потім помилились арбітри, які не зарахували абсолютно чистий гол Будківського у ворота «Вереса» наприкінці першої половини гри. Хто знає, як пішла би гра, якби гості вдруге вийшли вперед у рахунку. Натомість у другому таймі забив «Верес». Це вдалося Луану, котрий поки що грає на своїй власній хвилі, яка далеко не завжди збігається з командною. І цього разу ані суперники, ані партнери по команді не очікували, що спритний нападник так нахабно піде вперед і несподівано влучить у самісінький кут воріт.

Решту ігрового часу «Верес» зберігав здобуте, а «Зоря» намагалась зрівняти рахунок. Коли тренер гостей почав робити заміни, стало ясно, чому ті, хто вийшов на поле, не потрапляють до стартового складу. Ані Супряга, ані Беніто, ані Хахльов, ані Троттель гри не підсилили. Скоріше, навпаки. Тож «Верес» нарешті виграв на власному стадіоні. Шкода лише, що цю перемогу побачило так мало людей. Оскільки тепліше у найближчі місяці не буде, а дах над «Авангардом» у цьому тисячолітті навряд чи збудують, так буде і надалі. Аж до весни!

Микола НЕСЕНЮК.

Інше в категорії