Новини Полтава

У вересні стартує другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

У вересні стартує другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

У вересні стартує другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення фізкультурно-оздоровчих змагань «Пліч-опліч всеукраїнські шкільні ліги» у новому навчальному році.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Т. в. о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий підписали регламент проведення ігор.

«Шкільні ліги» стали вже брендом, який розвивається, набирає нових обертів, залучає нових учасників. Цього року додаються нові види спорту – регбі-5 та гандбол, – розповів Матвій Бідний. – Сподіваємося, що з кожним роком кількість видів спорту збільшуватиметься. Розширюємо й вікові межі проєкту. До програми залучаємо все більше дітей, як хлопців, так і дівчат. Як сказав Президент України Володимир Зеленський, сьогодні здоров’я нації – питання державної безпеки. Тож на нас велика відповідальність».

«Керівництво держави приділяє надзвичайно велику увагу розвитку фізичної культури і розвитку масового спорту. Шкільні ліги допомагають поліпшити здоров’я дітей, розвивають вольові якості, виводять зі стану апатії, дають можливість соціалізуватися, – сказав Оксен Лісовий. – Міністерство освіти і науки покладає великі надії на те, що до ліг долучиться максимальна кількість шкіл. Ми працюємо над тим, що знайти додаткові ресурси і мати власне фінансування проєкту. Працюємо над модернізацією предмету фізичної культури, закликаємо давати додаткові уроки в контексті пліч-о-пліч, активності, ігри на перервах».

Від Полтавської області участь у засіданні комітету онлайн взяли начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, його перший заступник Богдан Корольчук та працівники Управління молоді та спорту ПОВА.

Другий сезон ліг відрізнятиметься від першого кількістю видів спорту та тривалістю змагань.

У вересні-жовтні 2024 року в школах мають сформувати команди і зареєструвати їх для участі у проєкті. З листопада 2024 року по січень 2025 року триватимуть змагання серед шкіл у межах громад. З лютого по квітень мають визначитися переможці серед районів області. У квітні та травні триватимуть обласні змагання. Фінал проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» відбудеться в червні, причому змагання з кожного виду спорту – в різних містах України.

У другому сезоні шкільних ліг додаються види спорту. Крім футзалу, баскетболу, волейболу, черліденгу, спортивного орієнтування буде ще й дівочий футзал, регбі-5 та гандбол. Розширили і коло учасників. Тепер у шкільних лігах братиме участь не лише середня школа, а й старшокласники.

Вікові категорії розширені у баскетболі, волейболі, футзалі. У черліденгу змагатимуться окремо професійні команди і початківці.

Представники усіх федерацій обговорили організацію змагань, створення регламентів у областях, забезпечення учнів інвентарем і поліпшення матеріальної бази шкіл

У вересні стартує другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

У вересні стартує другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Інше в категорії