Новини Одеса

В Одесі дітям переселенців допомагають адаптуватися у соціумі

У Центрі соціально-психологічної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройного конфлікту, Центру соціальних служб Одеської міської ради систематично проводять заходи для дітей переселенців: інтелектуальні заняття, творчі майстер-класи, спортивні змагання, свята, конкурси тощо.

Такі заходи допомагають дітям подолати складний етап у житті, адаптуватися до його нових реалій, сприяють розвитку інтелектуальних здібностей, надихають на досягнення поставлених цілей.

Так, до Дня захисників і захисниць України у Центрі відбулася акція «Слава українському воїну – захиснику Батьківщини!». Фахівці Центру розповіли дітям про подвиги українських захисників і захисниць у період новітньої української історії. Юні учасники заходу читали патріотичні вірші, у своїх малюнках відображали подвиги бійців, які відстоюють незалежність України, щасливе майбутнє вільної Батьківщини.

Також з нагоди Дня захисників і захисниць України діти переселенців вийшли на старт легкоатлетичного забігу «Старти надій».

Крім того, для дітей дошкільного віку у Центрі соціально-психологічної допомоги для ВПО та осіб, які постраждали від збройного конфлікту, було проведено практичне заняття «Розвиток розумових здібностей».

Під час дружнього спілкування фахівці Центру разом із хлопчиками і дівчатками моделювали проблемну ситуацію, розв’язання якої потребує пошуку нестандартних рішень і аналітичного мислення, та допомагали знайти правильне рішення.

Під час заняття «Стимулювання вольових процесів для досягнення мети» діти дошкільного та молодшого шкільного віку брали участь в інтелектуальних іграх та виконували вправи для вироблення вольових звичок, під керівництвом спеціалістів створювали імпровізований план дій для досягнення ефективних результатів – у навчанні, стосунках з батьками та у соціумі.

Також для підопічних були проведені майстер-класи із виготовлення святкових аксесуарів, прикрас і закладок для книг.

Адреса Центру: м. Одеса, вул. Хімічна, 5, тел.: 705 54 14.

Джерело

Інше в категорії