Новини Миколаїв

У Миколаєві урочисто підняли Олімпійський прапор. Від нашого міста в іграх беруть участь два спортсмени, – ФОТО

У Миколаєві урочисто підняли Олімпійський прапор. Від нашого міста в іграх беруть участь два спортсмени, - ФОТО

 Сьогодні, 25 липня, у Миколаєві відбулася урочиста церемонія підняття олімпійського прапору

У міськраді нанажадия,що  33 Олімпійські ігри відбудуться у Париж з 26 липня по 11 серпня.

“Сьогодні дійсно свято, свято Олімпійських ігор. Ці змагання існують вже тисячоліття і, зазвичай, коли піднімався олімпійський прапор, зупинялися війни. Але, на жаль, сьогодні ми маємо справу з цинічним, підступним, безпринципним ворогом, який обстрілює дитячі майданчики, школи, наші спортивні заклади. Але, незважаючи на це, життя продовжується, наші молоді спортсмени готуються, у нас є представники від міста на Олімпіаді. Окрім Валерії та Данила на змаганнях будуть ще вихованці наших спортивних шкіл, які сьогодні представляють інші області. Я впевнений, що серед присутніх тут спортсменів обов’язково є наші майбутні олімпійські зірки. Тож, вперед до перемог!”, – привітав присутніх Дмитро Фалько. 

Право підняти олімпійський прапор отримали олімпійський чемпіон 1980 року з кінного спорту Віктор Погановський, срібна призерка 1980 року з академічного веслування Антоніна Димова та учасники Олімпійських ігор минулих років: Наталія Кваша (академічне веслування, 1988 рік), Світлана Філь (академічне веслування, 1892 рік), Юрій Сергієнко (легка атлетика, 1992 рік), Марія Ралчева (веслування на байдарках і каное, 2000 рік), Валентина Карпенко (велоспорт, 2000 та 2004 роки), Олег Машкін (бокс, 2004 рік), Олена Буряк (академічне веслування, 2012 рік).

Нагадаємо, що олімпійські ігри розпочнуться вже в п’ятницю. Миколаїв та область на змаганнях представлятимуть стрибун у воду Данило Коновалов та удожня гімнастка Валерія Перемета. 

Інше в категорії