Новини Миколаїв

Вибух на Миколаївщині. Жінка проявила необережність під час користування піччю

Вибух на Миколаївщині. Жінка проявила необережність під час користування піччю

На Миколаївщині жінка мало не загинула через  необережність при користуванні газовою піччю.

У ДСНС пишуть, що вдень, жінка затопила газову піч.

Через час запальник затух. Коли жінка виявила, що її опалювальний прилад не працює, вирішила ще раз запалити його, але, ймовірно, помешкання не провітрила.

У результаті в будинку стався вибух накопиченої газоповітряної суміші. Господарка не травмувалась, в помешканні тільки зруйновано стіну та грубу печі.

Рятувальники Миколаївщини наголошують. Наслідки події могли бути трагічними. А уникнути вибуху можна було. Слід було суворо дотримуватись правил безпеки під час експлуатації печей. Пам’ятайте перед запалюванням газового приладу слід відкрити вікно чи кватирку і перевірити провітрювач, який встановлений у пластиковій рамі (повинен бути відкритим та допускати повітря у приміщення), опісля — перевірити наявність тяги у вентиляційному димовому каналі і лише після цього запалювати газовий прилад.

Нагадаємо, пізно ввечері 22 жовтня до рятувальників надійшло повідомлення про груповий випадок отруєння чадним газом. За інформацією, до медичних закладів госпіталізовано жінку 1984 р.н. та двох дітей 2011 та 2020 років народження. Попередньо усі троє отруїлись чадним газом. Наразі лікарі надають їм необхідну допомогу, остаточний діагноз встановлюється. Обставини події з’ясовуються. 

Інше в категорії