Новини Миколаїв

Департамент ЖКГ дозволу на спил платанів в Миколаєві не давав, – мер Сєнкевич

Департамент ЖКГ дозволу на спил платанів в Миколаєві не давав, - мер Сєнкевич

Дозвільних документів на видалення зелених насаджень за адресою вул. Космонавтів, 142/15, у Миколаєві, департамент ЖКГ не видавав. 

Як повідомив мер Олександр Сенкевич, за даною адресою ще в серпні надходила скарга.

– Вже надходила скарга на самочинне будівництво за цією адресою. Під час проведення комісії встановлено, що містобудівні умови департамент архітектури на виконання проєктних робіт не надавав, дозвільні документи на виконання будівельних робіт також не надавалися управлінням ДАБК, – написав мер.

За словами Сєнкевича,  управління державного архітектурно-будівельного контролю 28 серпня направило листа до Міністерства розвитку громад для погодження проведення позапланової перевірки, проте за два тижні відповіді так й не отримало.

– Вчора (11 вересня – прим.) людей, які це зробили, оштрафували…на 510 гривень! Чи велика це сума штрафу? Вірогідно, що ні, адже сьогодні спилювання дерев продовжилось!Дивно спостерігати за цією ситуацією, адже ми добре пам’ятаємо, що нашому КП “Миколаївські парки” довелось сплатити штраф у розмірі 610 гривень за спилювання навіть не дерева, а порослі (паростки, що виростають з пнів) діаметром менш як 5 см. Питання: “Чому так?” залишається без відповіді, – зазначив мер.

Олександр Сенкевич додав, що на незаконний спил дерев має тепер відреагувати поліція та Держекоінспекція.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція України повідомила, що 10 вересня, у Миколаєві незаконно спиляли та пошкодили платани по вулиці Космонавтів 142/15.

Держекоінспектори встановили, що ордеру на видалення дерев та акту обстеження не надано. Відповідальній особі виписали штраф на 510 гривень, а також нарахували збитки у сумі 6100 гривень. 

Не дивлячись на штраф, по вулиці Космонавтів, 12 вересня, винні особи продовжили облаштування МАФу та спиляти дерева далі. 

Інше в категорії