Новини Миколаїв

“Деякі немає доцільності зараз відновлювати”: пошкоджені спортивні заклади внаслідок війни на Миколаївщині

“Деякі немає доцільності зараз відновлювати”: пошкоджені спортивні заклади внаслідок війни на Миколаївщині

На території Миколаївської області є пошкоджені та зруйновані спортивні заклади, які постраждали внаслідок війни. 

Однак, як розповів начальник управління молоді та спорту Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв під час брифінгу, передає кореспондент 0512, кількість таких закладів невелика. 

За його словами, у місті все відновлюється та поступово оновлюється, тому “заклади на території міста функціонують нормально”. Наприклад, у липні цього року відбулося урочисте відкриття Миколаївського фахового коледжу фізичної культури, який був зруйнований у 2022 році. 

– Учбовий корпус, завдяки фінансовій підтримці ЄС, було відбудовано та реставровано. На сьогоднішній день він є взірцем. Сьогодні ведеться питання на рівні держави щодо відновлення спального корпусу. Щоб наш коледж міг функціонувати у повному обсязі у 2025 році. Коледж – це регіональний заклад, який залучає сюди молодь з усього регіону, – зазначив Ніколаєв.  

Щодо області, то, говорить начальник управління молоді та спорту ОВА, не всі заклади сьогодні можуть відновити: 

Деякі заклади знаходяться на територіях, де немає доцільності зараз відновлювати, адже є велика небезпека. У Баштанці була зруйнована дитячо-юнацька спортивна школа. Але, враховуючи, що у них великий майновий комплекс, вони поки обходяться без будівництва нового. В проєктах все це є, усі бажають відновлювати. Але зараз це не на часі. Нам дають прогнози, що лише з 2025 року можна розраховувати на державну чи донорську підтримку, яка надаватиме можливість відновлювати ці заклади. Є заклад, який постраждав у Березнегуватому,– пояснив Михайло Ніколаєв. 

Інше в категорії