Новини Львів

У реабілітаційному центрі UNBROKEN вперше виготовлять ортез для собаки

Збиту собаку з травмованою лапою, яку лікують у ЛКП «Лев», готують до встановлення ортезу. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

До ЛКП «Лев» них привезли збиту собаку з травмованою передньою правою лапою. Перед ветеринарами стояло питання ампутовувати частину лапи чи залишити.

«Я подумала, що можна було б встановити для собаки або протез, або ортез, бо вона ходить на трьох лапах тільки. Я написала в UNBROKEN, де є центр протезування та ортезування. Ми прийшли туди зі собакою Сарою, показали всі рентгени, все, що є – віддали, і вони вирішили спробувати допомогти собаці. Ми вже ходили на заміри, щоб вони нам той ортез зробили і він підійшов на лапу, а вже через тиждень будемо йти міряти», – розповіла директорка ЛКП «Лев» Юліана Саврук.  

Як розповів керівник центру протезування та ортезування UNBROKEN Владислав Сіховський, насутупним етапом після зняття мірок буде виготовлення ортез і саме ортезування. Тоді спостерігатимуть, як собака сприйме ортез, чи не буде згризати його.

Читайте також: Коли вимикатимуть світло у Львові та області 28 серпня

У реабілітаційному центрі виготовили понад 380 протезів верхніх та нижніх кінцівок для людей, але вперше тут готують до встановлення ортезу собаку.

Джерело

Інше в категорії