Новини Львів

На Львівщині перейменували ще 134 вулиці

Максим Козицький підписав розпорядження про перейменування 134 вулиць на Львівщині. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У 33 громадах змінили назви вулиць, також є декілька змін у Львові.

Як йдеться у повідомленні, відповідно до статті 8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», громади мали час від 27 липня 2023 до 27 січня 2024, щоб самостійно визначитися з новими назвами площ вулиць і скверів.

Ще три місяці – до 27 квітня – закон надавав головам громад, які могли власним розпорядженням, оминаючи громадські обговорення і винесення рішень на сесію, переназвати вулицю або ж площу.

Якщо ж до того часу громада не позбулась комуністичних назв топонімів, то це завдання парламентарі переклали на начальників ОВА.

«У громадському просторі Львівщини мають бути відображені імена всіх, кому ми завдячуємо нашим життям та свободою. Мені важливо, що серед прізвищ, якими відтепер називатимуться вулиці, є імена сучасних Героїв – Тараса Матвіїва, Андрія Гергерта, Дмитра Пащука, Василя Задорожного. А також – митрополита Андрея Шептицького та архієпископа Володимира Стернюка, діячів доби ОУН-УПА, дисидентів та місцевих репресованих священників. Така пам’ять про них, безперечно, є справжньою і живою», – повідомив Максим Козицький.

Читайте також: Масштабна ДТП на Сихові: у лікарні помер водій маршрутки

Перелік перейменованих об’єктів доступний за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/1FrHXX089kiKZFDm1Q1NUHIBgHjkF8DNwdAEkD-1UBAE/edit

Джерело

Інше в категорії