Новини Луцьк

Луцька літературна резиденція «Місто натхнення»: що і коли відвідати

Луцька літературна резиденція «Місто натхнення»: що і коли відвідати

Луцький замок

Стартував новий етап Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», присвячений з’їзду європейських монархів у Луцьку 1429 року.

Цього разу резидентками є відомі українські письменниці Ірен Роздобудько й Ольга Купріян, які впродовж десяти днів гостюватимуть у Луцьку, надихаючись нашим містом для написання нових цікавих творів. Адже фіналізуватимуть цьогорічну Резиденцію два твори – дорослий і дитячий, які резидентки створять в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк стане місцем подій, героєм чи містом персонажів; покликані популяризувати місто в українському та європейському культурних контекстах та промувати Луцьк як привабливу туристичну дестинацію. Про це йдеться на сайті Луцькради.

У межах резиденції відбудеться низка заходів для резидентів, частина з яких будуть публічними:

  • 9 жовтня о 18:00 – лекція завідувачки музею історії Луцького братства Олени Бірюліної «Луцький з’їзд 1429 року. Банкет чи політична зустріч?»;
  • 11 жовтня о 18:00 – зустріч з Ірен Роздобудько «Як народжується задум великого роману: творча зустріч», модеруватиме Ольга Ольхова;
  • 12 жовтня о 15:00 – лекція історика-краєзнавця Петра Троневича до 600-річчя з’їзду європейських монархів у Луцьку 1429 – 2029 «З’їзд монархів і дипломатичних делегацій у Луцьку 1429 року».

Вхід вільний.

Луцька літературна резиденція «Місто натхнення»: що і коли відвідати

Інше в категорії