Новини Луцьк

Лучани хочуть захистити «пекло» від забудовника

Лучани хочуть захистити «пекло» від забудовника

Кафедральна, 13

У Луцьку за ініціативою голови  ГО «Семиярусна гора» створили петицію про скасування будівництва у Старому місті на вулицях Кафедральній, 13, та Драгоманова, 15. Відповідну петицію, яку створив Любомир Дмитришин, опублікували на Платформі електронної демократії.

У петиції наголошують на культурному та історичному  значенні цих ділянок Старого міста та  просять розірвати договори оренди за вказаними адресами з компанією-забудовником.

Так зване луцьке «Пекло» розташоване одразу в кількох охоронних зонах: історичному ареалі № 1 міста Луцька «Старе Місто», на території поширення археологічного культурного шару щойно виявленого об’єкта культурної спадщини «Поселення Луцьк-V».

«Це не перший випадок руйнування на цій ділянці. Від 2012 року локація перебувала в оренді іншого забудовника, який планував будівництво житлово-офісного центру. З цим періодом пов’язані вивезення склепінь давніх підвалів. Завдяки протестам громади, тоді забудовника таки вдалося зупинити, і в 2023 році договір оренди з ним розірвали», – йдеться у петиції.

Автор петиції просить розглянути на черговій сесії міської ради питання про розірвання договорів з ТОВ «МІСТОБУДКОНЦЕПТ» на оренду земельних ділянок на вулицях Кафедральній 13 та Драгоманова 15.

Міська рада розгляне петицію, якщо вона набере не менше 300 підписів.  Наразі петицію підписали більше 90 людей.

Підписати петицію можна ТУТ. 

 Читайте також:  Що відомо про забудовників, які заливають бетоном старовинні підземелля у Луцьку

 

Інше в категорії