Новини Кропивницький

У Луцьку створили петицію, щоб запровадити у шкільних їдальнях безготівкову оплату

У Луцьку створили петицію, щоб запровадити у шкільних їдальнях безготівкову оплату

Фото ілюстративне

Створили петицію, щоб встановити у шкільних їдальнях Луцька термінали для безготівкової оплати.

Автором петиції є Дмитро Гуменко. Її опублікували на платформі електронної демократії. 

Станом на 11 серпня звернення зібрало 33 голоси із 300 необхідних. Для збору підписів залишилося ще 10 днів.

«Впровадження терміналів безготівкової оплати принесе наступні переваги:

  1. Спрощення процесу зарахування коштів: Батьки зможуть легко поповнювати баланс своїх дітей на обіди, що знизить необхідність давати готівку. Це також зменшить ризик втрати грошей дитиною.
  2. Контроль за харчуванням: Батьки зможуть відслідковувати, що саме дитина їсть в шкільній їдальні, забезпечуючи тим самим здорове та корисне харчування замість придбання не зовсім корисних продуктів у ларьках.
  3. Прозорість фінансових операцій: Використання безготівкової оплати сприятиме прозорості обігу коштів, що дозволить точно розуміти вартість обідів, а також полегшить контроль та оподаткування.
  4. Впровадження терміналів безготівкової оплати значно покращить якість обслуговування в шкільних їдальнях, а також сприятиме вихованню фінансової грамотності серед учнів», – йдеться у тексті петиції.

Як розповів ВСН директор Департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, більшість шкіл Луцька обладнані терміналами безготівкової оплати за харчування.

«Такі питання не вирішуються петиціями. Необхідно писати звернення на ім’я директора школи, тоді він його скерує в Луцький комбінат шкільного і студентського харчування, а вони вже встановлять термінал», – пояснив Віталій Бондар.

 

Інше в категорії