Новини Кропивницький

15 квартир у Луцьку визнали непридатними для життя через серпневу російську атаку

15 квартир у Луцьку визнали непридатними для життя через серпневу російську атаку

Ліквідація наслідків обстрілу у Луцьку

У Луцьку триває ліквідація наслідків комбінованої російської атаки на місто, яка відбулася вранці 26 серпня. 

На засіданні виконавчого комітету виділили 14 мільйонів гривень на ремонтні роботи з усунення аварій в житловому фонді, надання матеріальної допомоги мешканцям, що опинилися в складних життєвих обставинах, та оплату оренди житла відселеним власникам або квартиронаймачам, капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) житлового будинку на проспекті Відродження, 18. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Нагадаємо, саме ця багатоповерхірка постраждала найбільше. Зруйнований також приватний будинок та об’єкт інфраструктури. Тоді загинув один лучанин, ще пʼятеро отримали травми. 

За результатами обстеження пошкодженого житла склали 95 актів. Внаслідок атаки 15 квартир будинку на проспекті Відродження визнані непридатними для проживання до ремонту будинку. Непридатним для проживання визнаний і приватний житловий будинок по вулиці  Гущанській.

Над будинком на проспекті Відродження встановили навіс для захисту від дощу, вікна на час проведення робіт закриті плівкою. Виготовляють проєкт на ремонт будинку.

Мешканцям запропонували шляхи відновлення пошкоджень:

  • Отримання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна шляхом використання державного сервісу «єВідновлення». Скористався один власник.
  • Можливість усунути пошкодження самостійно та надати підтверджуючі документи на купівлю будівельних матеріалів. У такому випадку розглядається питання відшкодування вартості витрачених будматеріалів з міського бюджету. Скористалось 49 власників.
  • Виконання робіт з відновлення пошкоджених об’єктів, замовником яких є департамент ЖКГ Луцької міської ради. Скористався 31 власник.

На встановлення та монтаж металопластикових блоків із склопакетами на безоплатній основі у рамках допомоги зі Сполучених Штатів погодилось 10 власників, а також пʼять суб’єктів господарювання.

Мешканцям зруйнованого житла запропонували тимчасово переселитися до гуртожитку. Пропозицією скористалися мешканці чотирьох квартир. Решта відмовилися, оскільки переїхали до родичів. Прийняли рішення щодо відшкодування оренди житла потерпілим до моменту відновлення власних помешкань в сумі до 10 тисяч гривень на місяць.

 

Станом на 4 вересня 2024 прийняли одну заяву на відшкодування оренди житла, мешканці інших квартир після отримання консультацій повідомили, що найближчим часом звернуться за оформленням відповідного відшкодування.

Постраждалим субʼєктам господарювання нададуть допомогу з Фонду підтримки підприємництва Луцької міської територіальної громади.

Інше в категорії