Новини Київ

На Київщині зафіксовано спалах пташиного грипу

На Київщині зафіксовано спалах пташиного грипу

У Білоцерківському районні введено карантин щодо грипу птиці, застосовано зонування і запроваджено обмеження

В Білоцерківському районі виявлено пташиний грип. Про це повідомляє пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Як зазначається, вірус могли принести перелітні лебеді. «У зв’язку з виділенням РНК вірусу грипу птиці типу А субтипу H5N1від патологічного матеріалу перелітних птахів (лебедів), виявлених на березі річки Сквирка с. Мала Сквирнка прохання, при виявленні падежу перелітних птахів, домашньої птиці, зміни поведінки домашньої птиці, повідомляйте лікарів ветеринарної медицини Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини», – йдеться у повідомленні.

До буферної зони (захисту) ввійшла територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 3 км, до якої включені населені пункти Фурсівської сільської територіальної громади (с. Мала Сквирка, с. Яблунівка) та Маловільшанської сільської територіальної громади (с. Фесюри) Білоцерківського району Київської області.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що швидке поширення віспи мавп в африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я. В африканських країнах ситуація вже набула глобальних масштабів. Спалах поширився з Конго в сусідні країни, включаючи Бурунді, Кенію, Руанду та Уганду.

Інше в категорії