Новини Івано-Франківськ

Студентів університету нафти і газу кличуть на курс з надання першої допомоги

Студентів університету нафти і газу кличуть на курс з надання першої допомоги

24 жовтня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбудеться ознайомчий курс з надання першої допомоги. Захід організований Мальтійською Службою Допомоги Івано-Франківська спільно з кафедрою комп’ютерних систем і мереж та Інститутом інформаційних технологій університету.

Про це пише “Галка” з посиланням на першу допомогу Івано-Франківськ.

«Галка» поспілкувалася з тренером курсу, рятувальником Мальтійської Служби Допомоги Івано-Франківська Богданом Пашковським, який водночас і є працівником університету нафти і газу, доцентом кафедри комп’ютерних систем і мереж.

– Як виникла ідея провести курс в університеті?

– Мальтійська Служба Допомоги Івано-Франківська періодично проводить як і повні восьмигодинні курси з Першої Допомоги, так і ознайомчі курси для установ і організацій. Як ви знаєте влітку наш університет був атакований, на щастя, це трапилося вночі й ніхто не постраждав. Проте війна триває, і для того, щоб дати студентам і викладачам необхідні знання та навички першої допомоги, і у випадку атаки, і у випадку цивільних надзвичайних ситуацій, виникла ідея провести такий курс. Керівництво університету та інституту інформаційних технологій долучилося до організації, і 24 жовтня ми запрошуємо охочих студентів, викладачів та працівників університету на ознайомчий курс.

Курс триватиме 1 годину 20 хвилин і охоплюватиме основні навички надання першої допомоги: як діяти у надзвичайних ситуаціях, проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечі за допомогою турнікету та надавати допомогу при переломах і опіках.

Курс відбувається в рамках проєкту «Зміцнення системи добровільного рятувальництва в Україні», співфінансованого програмою польського співробітництва з розвитку та підтриманого Генеральним консульством Польщі у Львові.

Зареєструватися на курс можна за посиланням:  forms.gle/Bhj69HUssRNQVehn9 або на сайті https://pershadopomoga.weblium.site/

Інше в категорії