Новини Івано-Франківськ

Станції моніторингу якості повітря ЛУН в спеку продовжують реєструвати збільшення забруднення на околицях Житомира

Встановлені в Житомирі станції моніторингу якості повітря ЛУН https://misto.lun.ua/air/341 станом на 29 та 30 червня 2024 року реєструють дуже сильне забруднення повітря переважно на околицях Житомирі: перш за все, по трасі з боку Києва та при в`їзді в місто з боку Корбутівки та Богунії.

На жаль, зона відпочинку Корбутівка припинила бути екологічно чистою «родзинкою» нашого міста та там все частіше реєструється підвищення рівня забруднення повітря.

29 червня ввечері також встановлені в Житомирі станції моніторингу якості повітря ЛУН реєстрували дуже сильне забруднення повітря в районі Мар’янівки.

Відео дня

На сьогодні в Житомирі моніторинг повітря здійснюють сім станцій ЛУН.

Цікаво, але взимку частіше забруднюється повітря в центрі міста. Але зараз, незважаючи на шалену спеку, в центрі міста повітря чистіше, ніж в районі Корбутівки.

Так, реєструється значне забруднення повітря твердими частки розміром до 10 мікронів. Вони такі малі, що непомітні неозброєним оком. Серед джерел наддрібних часток – автотранспорт, промисловість, пожежі. Такі частки можуть проникати у наші легені, кров й негативно впливати на серце, мозок, дихальну систему. Всесвітня організація охорони здоровʼя приділяє цим часткам особливу увагу.

Визначають якість повітря в одиницях AQI (Air Quality Index) – індекс якості повітря, що розроблений Агенцією з охорони довкілля США і використовується у багатьох країнах світу. Чим більше значення AQI, тим вищий рівень забруднення повітря і негативніший плив на здоров’я.

Джерело

Інше в категорії