Новини Івано-Франківськ

На Закарпатті біля гори Піп Іван 5 днів шукають туриста з Івано-Франківська

На Закарпатті біля гори Піп Іван 5 днів шукають туриста з Івано-Франківська

У середу, 28 серпня, під час проходження туристичного маршруту поблизу гори Піп Іван Мармароський Рахівського району заблукав 22-річний мешканець Івано-Франківська. Чоловіка досі не знайшли.

Про це пише “Галка” із посиланням на” Zaxid net’.

Речниця Головного управління ДСНС України в Закарпатській області Наталія Батир розповіла, що про зникнення прикарпатця повідомили його мати й товариш, з яким той проходив туристичний маршрут. Однак приблизних координат місця, де втратив орієнтир чоловік, у рятувальників нема.

“Ніхто не знає, за яким маршрутом він пішов. З 28 серпня ми щодня прочісуємо місцевість в районі гори Піп Іван Мармароський, але поки що результатів це не дало. Нема ні слідів, ні інших обставин, які б свідчили про те, що він дійсно пішов у гори”, – зазначила Наталія Батир.

До пошуків 22-річного мешканця Івано-Франківська залучили гірські пошуково-рятувальні відділення сіл Видричка та Лазещина, а також фахівців Центру безпеки громадян Солотвинської громади.

Додамо, що вершина Піп Івана Мармароського (1936 м) розташована на українсько-румунському кордоні. Під час воєнного стану відвідування туристичних маршрутів «Стіг – Межипотоки – Піп-Іван», «Мармароський – пол. Лисича – с. Ділове», а також – з села Ділове до гори Піп-Іван Мармароський на території Трибушанського природоохоронного науково-дослідного відділення – заборонено Радою оборони Закарпатської області

Інше в категорії