Новини Івано-Франківськ

Марцінків окреслив план “боротьби” з електросамокатами: звернення у ВРУ, обмеження частини міста

Марцінків окреслив план “боротьби” з електросамокатами: звернення у ВРУ, обмеження частини міста

В Івано-Франківську міркуватимуть, як на місцевому рівні ввести обмеження для користувачів електросамокатами. Про проблему мають намір повідомити й нардепів.

Про це міський голова Руслан Марцінків повідомив в етері радіо “Західний полюс”, пише “Галка” з посиланням на трансляцію.

За його словами, скарги на користувачів електросамокатами останнім часом зросли у “геометричній прогресії”. Тож Марцінків назвав три напрямки, за якими працюватимуть разом із поліцією й орендарями двоколісних.

“1. Звернення до народних депутатів, Верховної Ради, Кабміну про те, щоб урегулювати рух, тому що це не тільки проблема Івано-Франківська.

2. Ми сьогодні (26 вересня – ред.) зустрічаємося із прокатними фірмами й правоохоронцями. Проговоримо про те, як обмежити певні частини міста й обмежити швидкість на самокатах.

3. Велика інформаційна кампанія. Ми вже створили ролик про те, як користуватися самокатом і чого потрібно дотримуватися”, — каже Марцінків.

Як писала “Галка”, соцмережі загалом підтримали ініціативу Марцінківа щодо обмеження або заборони у місті електросамокатів. Водночас видання розбиралося, чи це можливо.

Інше в категорії