Новини Івано-Франківськ

Більше тридцяти років незалежності, а те що ми дурні та бідні – винен «совок»?!ФОТОРЕПОРТАЖ

Нещодавно повідомлялося, що Житомирська міська рада списує певні атракціони в парках міста.

Демонтують ланцюгову карусель (1968 року) в Шодуарівському парку та колесо огляду (1969 року) в Гідропарку. Також планують списати альтанку (2012 року), 37-річний причал човнової станції та 9-річну скульптуру.

Їм понад пів сотні років. Звісно, можна аргументувати цей крок. Але якось сумно. Таке відчуття, що в нас крадуть дитинство.

Вихідними ми пройшлися по Гідропарку, що на Корбутовці.

Відео дня

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Одразу згадався вираз, що з села людина може вийти, але село з людини – ніколи.

Враження, що за всі роки незалежності нам вбивали в мозок фразу, що во всьому винен «совок», але за цей час справжню перлину нашого міста – Корбутівку – перетворили на “совок”.

Навіть останнім часом забрудненість повітря в районі Корбутівки вища, ніж у центрі міста. Хоч хтось може з науковців пояснити цю аномалію?

«Вбиті» дороги біля атракціонів. Самі атракціони виглядають, як в Чорнобильській зоні. Усі ржаві, старі, побиті. Частину вагончиків з дитячого атракціону взагалі зняли. Напевно, їх немає чим відремонтувати. Напис «Веселі гірки» на ржавому металі поряд з лавочкою з нефарбованих колодок викликає у автора ностальгію та сльози.

І знов стежки між атракціонами, нібито з картин художників позаминулого століття про важке життя селян.

Пару років тому встановили «дерева» з сонячними панелями. Станом на сьогодні жодне не працює. Але при цьому, спостерігаючи на цими руїнами, помічаєш відеоспостереження з оптоволоконним кабелем. Просто такий собі «кіберпанк по-житомирськи». Або щось з постапокалептичного…

Сумно… І знов ж будуть казати, що «совок» винен, якого вже більш 30 років немає…

І, напевно, також “совок” винен в тому, що заклади в парку виводять свою каналізацію прямо в Тетерів? І купаються містяни серед всього, що з цих труб витікає…

Руслан Мороз

Джерело

Інше в категорії