Новини Хмельницький

У Шепетівці відкрився офіс підтримки малого бізнесу “Зроблено в Україні”

У Шепетівці відкрився офіс підтримки малого бізнесу "Зроблено в Україні"

У Шепетівці розпочав роботу офіс підтримки малого і мікробізнесу “Зроблено в Україні”. Це вже третій офіс, який відкрили у Хмельницькій області.

Відкриття відбулося за участі народних депутатів Верховної Ради України, керівництва Хмельницької ОВА, депутатів Хмельницької обласної ради, керівництва Шепетівської РДА, Шепетівської міської ради, представників бізнесу та соціальних партнерів, інформує відділ організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості.

Фахівці офісу, надаватимуть комплексні послуги щодо участі в урядових програмах підтримки бізнесу: від консультацій – до індивідуального супроводу підприємців, написання заявок, бізнес-планів і подачі документів.

Про які програми йдеться?

  • Мікрогранти “Власна справа”.
  • Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей.
  • Компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.
  • Компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
  • Ваучери на навчання працівників, програми навчання та перенавчання.
  • Доступні кредити 5-7-9 %.
  • Гранти на переробку з можливістю отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток виробництва.
  • Компенсація за купівлю сільгосптехніки українського виробництва та інші програми.

На Хмельниччині, за час дії програми єРобота: “Власна справа” та “Грант для ветеранів”, маємо понад 800 грантоотримувачів. Загальна сума грантових коштів склала понад 200 млн грн. Реалізація цих програм передбачає створення в області майже 2000 нових робочих місць. Напрями підприємництва різноманітні: відкриття та розширення швейного виробництва, різноманітних сервісних центрів (майстерень), магазинів, кафе, кондитерських, салонів краси та перукарень, – наголосив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Віталій Бандирський.

Офіс “Зроблено в Україні” в м. Шепетівка працює за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 63, тел. (044)244-94-28 (Шепетівська філія Хмельницького обласного центру зайнятості).

До офісу завітали і підприємці, які скористалися грантовими програмами. Вони поділилися власним досвідом, емоціями від створення бізнес-проєктів та здобутками.

  • Людмила Наумець, одна з перших отримала мікрогрант, завдяки якому відкрила інклюзивну кав’ярню-кондитерську у м. Шепетівка.
  • Олександр Драниця, завдяки гранту встановив сонячну електростанцію на діючу СТО.
  • Віктор Степанюк, за грантові кошти закупив інтраоральний сканер для стоматологічної клініки.
  • Павло Білицький – переселенець зі Слов’янська, грант використав на розвиток бізнесу по виготовленню тентових покриттів.

Підприємці активно співпрацюють зі службою зайнятості та отримали компенсації за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця.

Тож запрошуємо всіх бажаючих розвивати власний бізнес до нового офісу!

Читайте також: “Після п’яного застілля: на Хмельниччині чоловіка засуджено за смертельне побиття”.

Інше в категорії