Новини Хмельницький

У Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон

У Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин підписав розпорядження про початок опалювального сезону 2024-2025 років.

У зв’язку з різким зниженням середньодобової температури зовнішнього повітря та тенденції до її подальшого зниження міський голова зобов’язав Департамент інфраструктури міста, міське комунальне підприємство “Хмельницьктеплокомуненерго” з 16 жовтня провести поетапне включення опалення житлових будинків міста та всіх інших споживачів, на період включення котелень і теплових мереж забезпечити роботу обслуговуючого персоналу цілодобово, інформує пресслужба Хмельницької міської ради.

Квартирно-експлуатаційному відділу міста Хмельницького, підприємствам та організаціям, на балансі яких знаходиться житловий фонд, також рекомендовано провести поетапне включення опалення житлових будинків міста, забезпечити цілодобово роботу обслуговуючого персоналу на період включення в роботу котелень і теплових мереж.

Директора міського комунального підприємства “Хмельницьктеплокомуненерго” зобов’язано забезпечити безперебійне теплопостачання міста до завершення опалювального сезону.

Сьогодні ми розпочали опалювальний сезон у Хмельницькому. У медичні заклади та дитячі садки тепло почали подавати ще в понеділок ввечері, тепер поступово – і для всіх інших споживачів. Це раніше, ніж зазвичай, але маємо значне зниження температури. Наразі жодних проблем з початком опалювального сезону не бачимо. Звісно, є робочі моменти – повітря в квартирах, тощо. Вони поступово врегулюються. Це наслідок великої роботи тепловиків, яка починається наступного дня після завершення попереднього опалювального періоду. Маємо щодо цього чіткий план, інвестиційну програму, програму розвитку підприємства, – зазначив Симчишин.

Загалом підготовка до опалювального сезону у Хмельницькому обійшлася близько 90 млн грн. За ці кошти вдалось поставити нові котли, модернізувати, відремонтувати існуючі, відремонтувати когенераційні установки, замінити старі мережі і тд.

“Хмельницьктеплокомуненерго” активно працює над тим, щоби мати генеративні можливості. Маємо твердопаливні котли, когенераційні установки. Найновіша установка – благодійна допомога від міжнародних партнерів – уже встановлена і працює. Ми будемо виробляти понад 8 МВт власної електроенергії. Її достатньо для забезпечення роботи своїх котелень, – додав міський голова Олександр Симчишин.

Читайте також: “ДТП у Красилові: на пішохідному переході водій збив 10-річну дівчинку”.

Інше в категорії