Новини Хмельницький

Ветеран із Хмельницького взяв участь в інклюзивному забігу з перешкодами “Kordon Race” у Львові

Ветеран із Хмельницького взяв участь в інклюзивному забігу з перешкодами "Kordon Race" у Львові

Інклюзивні забіги зі смугою перешкод “Kordon Race” пройшли у Львові за підтримки програми реінтеграції військових та ветеранів “МХП Поруч”. Зібрали кошти для інклюзивного спортивного майданчика.

Понад 300 гостей та більш як 200 учасників, серед яких військові, ветерани, спортсмени-любителі та професіонали, відвідали Kordon Race, щоб випробувати свої сили у захоплюючих забігах із перешкодами, а також взяти участь у майстеркласах з мінної безпеки та тактичної медицини.

Ветеран Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Демків з Хмельницького теж взяв участь у “Kordon Race”. Він був одним з тих, хто став на захист України з першого дня широкомасштабного вторгнення ворога. Олексій брав участь в обороні Києва, зачищенні Чорнобильської зони, стримуванні ворога під Лиманом, звільнення Харківщини, обороні Лисичанська і Бахмута. За Харківську операцію Демків отримав орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Зараз він працює керівником відділу земельних та майнових відносин філії “Рідний край” Західного Хабу МХП і проходить реабілітацію за підтримки компанії:

Взагалі, у нас в компанії дуже добре працює програма підтримки ветеранів “МХП Поруч”. Я не знаю, чи зміг би я на іншому місці роботи настільки швидко повернутись до цивільного життя. Постійна підтримка спеціалістів і колег, участь у багатьох цікавих проєктах, подібних до цього забігу – за рахунок цього я дуже швидко пройшов реабілітацію. Спорт, робота, підтримка колег, сім’я – речі, які допомагають повернутись до цивільного життя.

Олексій Демків, Фото: Відділ регіональних комунікацій Агро Департамент комунікацій ПрАТ “МХП”

Ветеран Євгеній Руденко із Канева на Черкащині теж взяв участь у “Kordon Race”. Він був серед тих, хто став на захист України від російської навали. У квітні 2014 року в складі 80-ї Львівської десантно-штурмової бригади звільняв Слов’янськ і Краматорськ на Донеччині. Тримав оборону на Луганському напрямку – в Лисичанську, Щасті, Станиці Луганській. Після важкого поранення втратив праву руку. Пройшов тривале лікування й саме заняття спортом сприяли кращій реабілітації.

Я регулярно займаюсь спортом, відвідую тренажерний зал. Цьогоріч я вже брав участь у змаганнях “Звитяга Нескорених”, які проходили у Черкасах за підтримки програми “МХП Поруч”. Тепер ось ще з’явилась нагода поїхати до Львова. За час служби в армії часто доводилось долати смугу перешкод, тому це для мене не було щось нове, але звичайно я готувався. Я долав дистанцію Special, оскільки у мене є інвалідність.

Організатори підготували 6 трас для забігів із перешкодами, які були складені для учасників із різним ступенем підготовки. Під час заходу збирали кошти на облаштування інклюзивного спортивного майданчика.

Павло Мороз, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП, зазначив:

Kordon Race – важливий захід, який підтримуємо в межах комплексної програми реінтеграції військових та ветеранів “МХП Поруч”. Для нас надзвичайно почесною є взаємодія з військовими та ветеранами Державної прикордонної служби України. Прикордонники несуть службу там, де розпочинається держава. Вони першими прийняли бій і у 2014-му, і 24 лютого 2022-го. Вони повсякчас – на варті української державності й свободи кожного громадянина. Досвід українців у сучасній війні вже довів, що перевагу мають відважні, сильні духом і розумом. Саме такими є учасники сьогоднішніх змагань, саме це є визначальними рисами незламних українських воїнів.

Петро Жовнич, Заступник начальника Львівського військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби України, поділився ідеєю та історією підготовки цього заходу:

Проєкт “Kordon Race” має за мету зробити змагання цікавим та водночас вийти за межі звичних спортивних змагань, забезпечити максимальне заглиблення та знайомство цивільних з мілітарістичною тематикою. Сьогодні кожен має бути обізнаний з основами тактичної медицини, знати основні правила поводження з вибуховими пристроями, бути готовим до дій в складних і нестандартних ситуаціях.

Змагання
Фото: Відділ регіональних комунікацій Агро Департамент комунікацій ПрАТ “МХП”

Ветеран із Хмельницького взяв участь в інклюзивному забігу з перешкодами "Kordon Race" у Львові

Змагання
Фото: Відділ регіональних комунікацій Агро Департамент комунікацій ПрАТ “МХП”

Переможців визначали в індивідуальних та командних змаганнях. Також для учасників та глядачів були доступні майстер-класи з тактичної медицини та мінної безпеки, заняття на VR тренажері та зустріч з кінологами.

Читайте також: “Смертельна ДТП у Шепетівському районі”.

Інше в категорії