Новини Хмельницький

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

Нова ветеранська політика, яку зараз розробляє держава, має надати ветеранам і ветеранкам усебічну можливість долучитися до змінотворення. На перших післявоєнних виборах вони повинні мати можливість балотуватися і до Верховної Ради, і на місцевих виборах. У цьому переконана народний депутат, голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк. 

“Важливо, щоб ветерани мали окреме місце в політиці – і на національному, і на регіональному, і на місцевому рівнях. При чому йдеться не про політику з трибун й екранів, а про напрацювання оптимальних рішень, ухвалення яких впливатиме на долю багатьох представників ветеранської спільноти”, – заявила Олена Шуляк у коментарі виданню “РБК-Україна”.

Вона додала, що партія “Слуга народу” вже допомагає генерувати такі  політичні рішення. Наприклад, спортивна спільнота ветеранів і ветеранок, яка сформувалася навколо всеукраїнських змагань “Сильні України”, вже ініціювала звернення до Кабінету міністрів для того, щоб прискорити отримання ветеранами спортивних протезів, а також зверталася до Міністерства молоді і спорту, щоб визнати офіційним видом спорту спортивно-реабілітаційні багатоборства ветеранів.

До речі, спорт, як вважає Олена Шуляк, є одним із найкращих способів повернутися до мирного життя, одночасно долати як наслідки фізичних травм, так і психологічних. Саме тому Федерація стронгмену України за підтримки депутатів партії “Слуга народу” проводить у багатьох регіонах саме ці змагання “Сильні України”, до яких уже долучилися понад 1200 ветеранів і ветеранок. 

За різними оцінками, на третій рік великої війни в Україні налічується понад мільйон тих, хто захищав зі зброєю в руках країну від російської агресії. А після перемоги кількість ветеранів може становити до 5-6 млн осіб. Всім їм необхідна всебічна підтримка зараз і в перспективі – соціальна, економічна, психологічна. І все це має втілюватися комплексно. 

“Сучасні ветерани потребують не стільки соціального захисту, а насамперед підтримки та сприяння своїм ініціативам та розвитку можливостей”, – зазначила Олена Шуляк. Від держави, за її словами, їм необхідні кілька речей: підтримка всебічної реабілітації – фізичної та ментальної; доступне іпотечне кредитування на купівлю нового житла; підтримка працевлаштування, освіти, підприємницької діяльності, а також можливість долучитися до політичних процесів.

Інше в категорії