Новини Хмельницький

“Global Teacher Prize Ukraine” вдруге відзначає вихователів: перемогу здобула Оксана Масовець з Кам’янця-Подільського

"Global Teacher Prize Ukraine" вдруге відзначає вихователів: перемогу здобула Оксана Масовець з Кам’янця-Подільського

Вже вдруге з 2017 року національна премія “Global Teacher Prize Ukraine” за підтримки ЮНІСЕФ Україна відзначила педагогів дошкілля. Переможницею у спеціальній номінації стала вихователька Оксана Масовець з міста Кам’янець-Подільський, яка працює в закладі дошкільної освіти № 20 “Дзвіночок”.

Оксана має 13-річний досвід у професії і наразі працює вихователькою в групі за Програмою всебічного розвитку дитини “Крок за кроком”, філософія якої – орієнтування на дитину, можливість зробити вибір, навчання через гру і власний досвід. Щоб підтримати дітей і батьків, які внаслідок війни були змушені залишити свої домівки та втратили звичне коло спілкування, вона мріє створити дитячий простір “МріїДії”.

Нагородили виховательку міністр освіти і науки Оксен Лісовий та Мунір Мамедзаде, голова Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, зазначає “Освіторія”.

З 24 лютого 2022 року учительська професія перестала мати раніше визначені межі. Вчителі не просто підтримують діяльність системи освіти – вони щодня творчо знаходять відповіді на виклики, які раніше ніколи не стояли перед ними. Дякую, що не зраджуєте своїй місії, своїй країні і собі самим. Наша з вами перемога – це формування освіченої, мислячої та стійкої до будь-яких випробувань та викликів нації, – зазначив міністр.

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) як партнер премії “Global Teacher Prize Ukraine” висловлює повагу та глибоку вдячність українським вихователям. Ця відзнака підкреслює їхню важливу роль у забезпеченні безперервної освіти та розвитку дітей України, навіть в умовах війни.

ЮНІСЕФ уже другий рік поспіль підтримує номінацію “Дошкілля”, адже для нас надзвичайно важливо відзначати роль вихователів закладів дошкільної освіти. Забезпечення найкращого старту в житті – один із пріоритетів для ЮНІСЕФ, і ми впевнені, що рання дошкільна освіта є ключем до розкриття потенціалу кожної дитини. Дякуємо вам, вихователі, за все, що ви робите для побудови світлого майбутнього українських дітей! – сказав Мунір Мамедзаде, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Переможниця отримала пів мільйона гривень від ЮНІСЕФ на здійснення своєї освітньої мрії.

Згадайте свій дитячий садок, свою першу виховательку, свій перший крок. Важко? Я Оксана, я твій друг, ось тобі моя рука. Хочеш з мамою і татом? Клич їх із собою. Запрошую тебе до нашої великої дружньої освітньої родини, – поділилася своїми секретами безболісного початку навчання найкраща вихователька країни під час нагородження.

Нагородження
Фото: UNICEF Ukraine

"Global Teacher Prize Ukraine" вдруге відзначає вихователів: перемогу здобула Оксана Масовець з Кам’янця-Подільського

Нагородження
Фото: UNICEF Ukraine

“Global Teacher Prize Ukraine” – щорічна національна премія для вчителів — агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства. А сьогодні, 5 жовтня, відбувається урочиста церемонія нагородження переможців у різних номінаціях та головного переможця.

Читайте також: “На Хмельниччині триває збір технічних культур: урожайність цукрових буряків перевищує 500 ц/га”.

Інше в категорії