Новини Херсон

Зникнуть до кінця сезону: садівник назвав найефективніший засіб проти бур’янів

Експерт із садівництва поділився своїм методом знищення бур’янів на доріжках та у внутрішніх двориках без використання потенційно токсичних гербіцидів.

Зникнуть до кінця сезону: садівник назвав найефективніший засіб проти бур'янів

Як швидко позбутись від бур’янів – найефективніший засіб від бур’янів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Стежити за бур’янами у саду та на присадибній ділянці може бути дуже складним завданням. У літні місяці ця проблема може бути особливо гострою завдяки поєднанню сонця і дощу, які стимулюють ріст не тільки улюблених квітів і культур, а й небажаної рослинності, передає Mirror.

Експерт Джозеф Кларк поділився своїм методом позбавлення цих ділянок від бур’янів за допомогою “простого саморобного спрею”, а не покупних засобів для знищення бур’янів, які часто є токсичними і можуть бути дорогими. Щоб приготувати суміш, вам знадобиться дистильований білий оцет, кухонна сіль і рідина для миття посуду.

На своїй сторінці в Instagram, де він публікує багато порад і підказок для сталого садівництва, він розповів, як він бореться з небажаною рослинністю біля свого будинку. Джо зазначає, що залишати бур’яни рости на деяких ділянках корисно для навколишнього середовища і дикої природи, і що йому подобається використовувати певні сорти, такі як кульбаби і кропива, але у нього є певні ділянки, де він дозволяє їм рости.

“Зараз я великий прихильник того, щоб залишати зарослі частини саду для місцевої дикої природи, але в інших місцях, таких як внутрішні дворики та доріжки, бур’яни можуть бути справжнім кошмаром”, – каже він.

Садівник також поділився рецептом приготування спрею для знищення бур’янів.

Інше в категорії