Новини Харків

Синєгубов розказав, скільки кілометрів росіянам залишилось до Куп’янська

На двох берегах Осколу у Куп'янську живуть ще майже 3000 людей.

Росіяни продовжують наступ на Куп’янщині.

Окупанти прагнуть створити плацдарм на лівому березі Осколу та повторно окупувати Куп’янськ-вузловий.

Максимальна відстань, на яку російські окупанти наближалися до міста Куп’янськ, складає чотири кілометри. Небезпека для місцевих жителів зростає щодня, тому їх закликають якнайшвидше евакуюватися. Це потрібно, зокрема щоб не заважати ЗСУ в обороні. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

“Ситуація змінюється фактично постійно. Ворог вже наближався, скажімо так, найближче до межі міста Куп’янська на чотири кілометри. Звичайно, Збройні сили його постійно знищують. Однак та динаміка, яка є, вона повністю несе, звичайно, небезпеку для цивільного населення і цього населеного пункту, тому, звичайно, ми маємо сприяти нашим Збройним силам вести ефективну оборону. І, звичайно, для цього ми маємо по максимуму евакуювати цивільне населення”, — сказав Синєгубов.

На лівому березі Осколу уже неможливо відновити критичну інфраструктуру, тут немає води та світла. Із Куп’янська уже виїжджають комунальні служби та бізнес.

“Якщо брати лівий берег Осколу і взагалі Куп’янська, це приблизно одна п’ята, одна четверта частина цього міста, то там ми вже не можемо відновлювати критичну інфраструктуру. Якщо брати правий берег Осколу, то поки що там наші комунальні служби працюють, однак знову ж таки кожен день знаходження там — це небезпека і для наших ремонтних бригад, і для комунальних служб, і для аптек, і для магазинів тощо. Тому ці служби, ці сервіси так само будуть виїжджати, і вже виїжджають, і оформлюють собі віддалені робочі місця у глибині нашої території. Тому, звичайно, цивільному населенню так само, вони мають евакуюватися”, — розповів Синєгубов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, із небезпечних населених пунктів Харківщини потрібно евакуювати 10 500 жителів. Зараз евакуація триває, зокрема, із Куп’янського району та Борової. 

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Інше в категорії