Новини Харків

Шмигаль заборонив вимикати світло у частині Харківської області

Рішення сьогодні ухвалить Кабмін.

В Україні обіцяють покращити алгоритм відключення світла.

У четвер 18 липня на виїзному засіданні Кабінету міністрів України у Запоріжжі ухвалять рішення про заборону відключення електрики у населених пунктах, які розташовані на відстані 20 кілометрів від кордону з Росією та Білоруссю і 20 кілометрів від лінії фронту. Крім того, вимикати не будуть лікарні та інші критично важливі об’єкти. Споживачам обіцяють рівномірну черговість й тривалість відключень від електрики. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Через російський терор та аномальну спеку ми фіксуємо постійний дефіцит генераційних потужностей, тому “Укренерго” змушено вдаватися до вимкнення споживачів. У цих умовах запит суспільства — це справедливість у розподілі наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит, формує перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. За результатом комунікації з обласними військовими адміністраціями конкретизуємо цей список. До критично важливих входять об’єкти газо-, тепло-, електро-, водопостачання, водовідведення, лікарні. Сьогодні також додаємо норму, що відключатися від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та в 20 кілометрах прифронтової зони. Також прописуємо і покращуємо алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень”, — сказав Шмигаль на початку засідання.

Як писав UA-NEWS.in.ua, в одному з районів Харкова п’ять годин не буде світла. Електропостачання припинили через аварійну ситуацію.

Автор: Ганна Ткаченко

Джерело

Інше в категорії