Новини Харків

Росіяни досягли логістичної траси Сил Оборони на Харківщині, проте не закріпилися

Окупанти прагнуть створити плацдарм на лівобережжі Осколу.

Росіяни поспішають використати погодні умови, щоб дістатися лівого берегу Осколу на Куп’янщині, закріпитися та створити плацдарм.

Армія окупантів продовжує наступати з тимчасово окупованого Піщаного і досягла важливої логістичної траси Куп’янськ — Борова. Про це свідчить карта DeepState станом на 14 жовтня. Нагадаємо, кілька тижнів тому стало відомо, що траса, яка є важливим логістичним маршрутом для Сил Оборони України, уже прострілюється ворогом. Тоді йшлося про загрозу розрізання українського плацдарму навпіл.

У Генштабі офіційно не повідомляли про це. В офіційному зведенні кілька діб поспіль йдеться про велику кількість штурмів на Куп’янському напрямку. За даними ГШ, минулої доби на Куп’янському напрямку відбулося 19 боєзіткнень біля Петропавлівки, Піщаного, Вишневого, Копанок та Лозової, 12 жовтня було 16 штурмів.

Командир батальйону ударних авіаційних комплексів “Ахіллес” (входить до складу 92-ї бригади) Юрій Федоренко говорить, що росіян вдалося призупинити і поки що вони не вийшли на плацдарм.

“Якщо подивитися на карту, Силам оборони вдалося призупинити і їм (росіянам — Авт.) не вдалося повною мірою вийти на лівобережний плацдарм і закріпитися. Важкі бої тривають і в ці хвилини. Ворог намагається використати на свою користь погодні умови”, — сказав Федоренко в ефірі національного телемарафону.

Мета росіян — захопити Куп’янськ-Вузловий, де вони можуть створити та потім розвинути плацдарм.

Як писав UA-NEWS.in.ua, росіянам лишилось кілька кілометрів до перерізання Сил Оборони на Харківщині. Минулого тижня військові повідомили про загострення на Куп’янському напрямку

Джерело

Інше в категорії