Новини Харків

Куп’янськ перейде до зони активних бойових дій

Рішення мають затвердити у Києві.

Через загострення боїв у напрямку Куп’янська у місті та населених пунктах поруч триває обов’язкова евакуація.

Із лівобережної частини Куп’янська уже виїжджають представники держустанов, банків, комунальних підприємств, аптек. Минулого тижня Харківська обласна військова адміністрація подала документи до Києва на зміну статусу Куп’янська із зони можливих бойових дій на зону активних бойових дій. Відповідь ще чекають.

“Розширюється територія активних бойових дій. Нами подана низка населених пунктів, включаючи місто Куп’янськ, щоб було змінено статус від зони можливих бойових дій на зону активних бойових дій. Чекаємо на рішення від профільних міністерств. Думаю, рішення буде найближчим часом. Це сигнал для людей, що треба виїжджати”, — повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зміна статусу говорить про те, що державні послуги на цій території надаватися не можуть. Тому людям потрібно виїжджати.

Загалом із лівого берега Осколу потрібно евакуювати близько 4000 людей. У Кіндрашівській і Курилівській громадах на правобережжі залишилися 36 дітей.

Учора Координаційний центр евакуював 100 людей, сьогодні планують ще 250. Причиною активної фази евакуації Олег Синєгубов називає загострення воєнних дій та постійні обстріли. Він говорить, що лінія фронту мінлива, але є пряма загроза життю людей.

“Відстань не змінилася. Максимально підходили на чотири кілометри, відстань занадто загрозлива для міста. Ми вже не можемо контролювати там ситуацію з точки зору послуг”, — сказав Синєгубов.

Інформацію про те, що росіяни контролюють трасу Куп’янськ — Борова, начальник ХОВА не підтвердив.

Як писав UA-NEWS.in.ua, росіяни наближаються до Куп’янська, хочуть знову захопити Куп’янськ — Вузловий та зайняти лівобережжя для створення плацдарму. Що загрожує Куп’янську?

Джерело

Інше в категорії