Новини Харків

Британська розвідка пояснила, як звільнення заводу у Вовчанську вплине на війська РФ

Бійці ГУРу за підтримки російських добровольців зачистили Вовчанський агрегатний завод.

Операція Сил оборони у Курській області допомогла відтягти частини військ РФ з Вовчанського напрямку.

Завдяки цьому минулого тижня підрозділам Головного управління розвідку та РДК вдалося повністю зачистити Вовчанський агрегатний завод, який перебував під контролем росіян з липня 2024 року. Такого висновку дійшла британська розвідка.

“Наприкінці вересня 2024 року українські війська відбили та зачистили Вовчанський агрегатний завод у Вовчанську. Завод виконував роль російського опорного пункту, що уможливлював проведення тактичних операцій на річці Вовча. Його втрата, ймовірно, обмежить можливості російських сухопутних військ (ЗС РФ) просуватися в Харківській області. Цілком ймовірно, що український контроль над заводом полегшить подальші контрнаступи на півночі міста з метою відтіснити ЗС РФ назад до українсько-російського кордону.
Росія відвела війська з району Вовчанська для для підтримки операцій у Курській області, де Україна окупувала значну частину російської території з серпня 2024 року. Це майже напевно зменшило можливості ЗС РФ у районі Вовчанська”, — повідомляється у свіжому звіті.

Як писав UA-NEWS.in.ua, ГУР звільнив Вовчанський агрегатний завод від “спецури” окупантів. Російський десант “образився” і намагається штурмувати позиції у Вовчанську, вдаючись до механізованих атак.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Інше в категорії