Новини Чернівці

У Чернівцях не всі багатоповерхівки готові до опалювального сезону

У Чернівцях не всі багатоповерхівки готові до опалювального сезону

У низці багатоповерхівок Чернівців досі не провели роботи з підготовки до опалювального сезону.

Про це повідомив начальник “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр Корчунов.

За словами посадовця, такі проблеми є традиційними перед початком опалювального сезону.

“Термін підготовки до опалювального сезону був до 15 вересня, але не всі його дотрималися. Жодна управлінська компанія не провела гідравлічних випробувань у будинках, які обслуговують. Тому відповідальність за аварії на внутрішньобудинкових мережах лежить на управлінських компаніях. Минулого року ми мали проблему, що через витік у мережах будинку у нас повністю зупинилася котельня на вулиці Узбецькій і не могли подати тепло у цей мікрорайон. Тож управлінські компанії повинні провести роботу, щоб споживачі отримали тепло”, – сказав Олександр Корчунов.

У “Чернівцітеплокомуненерго” наголошують, що підприємство не відповідає за подачу тепла до радіаторів у квартирах, а лише за подачу тепла до будинку. У самих будинках за стан мереж відповідальні управлінські компанії або ОСББ.

“Управлінські компанії підготували житловий фонд до опалювального сезону на 75%, а ОСББ — на 40%. Об’єкти бюджетної сфери готові на 100%.
У першу чергу ми будемо запускати ті, об’єкти, які готові до опалювального сезону. А це ті, з якими у нас підписані акти готовності”, – сказав Олександр Корчунов.

Нагадаємо, у Чернівцях ухвалили рішення про початок опалювального сезону.

Інше в категорії