Новини Чернівці

Колишнього нардепа Деркача призначили сенатором від Астраханської області рф

Колишнього нардепа Деркача призначили сенатором від Астраханської області рф

Губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін призначив сенатором від регіону колишнього депутата Верховної Ради України Андрія Деркача. Таку новину повідомляє currenttime.tv, пише Шостка.інфо

Деркач 25 років був членом українського парламенту, проте 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства, а Верховна Рада – депутатського мандату.

У листопаді минулого року Генпрокуратура України повідомила, що Деркач підозрюється у роботі на російську військову розвідку. 2020 року проти нього було введено американські санкції. Стверджувалося, що політик понад 10 років був агентом російських спецслужб та намагався втрутитися у вибори президента США. В Америці йому пред’явлено звинувачення у кримінальних злочинах.

57-річний Андрій Деркач – син колишнього глави СБУ Леоніда Деркача, який помер незадовго до російського вторгнення у 2022 році. Андрій Деркач після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну виїхав до Росії. В Україні він звинувачений у держзраді та незаконному збагаченні. Сам він це не коментував, інформує currenttime.tv.

Інше в категорії