Новини Чернівці

Як швидко повернути тепло до будинку: 5 головних несправностей газових котлів та як їх усунути

Як швидко повернути тепло до будинку: 5 головних несправностей газових котлів та як їх усунути

Навіть з урахуванням якісних комплектуючих, правильної експлуатації та регулярного ТО газовий котел може перестати гріти або почати видавати дивні звуки.

 

Фахівці інтернет-магазину запчастин для опалювальної та водонагрівальної техніки SM-HEAT розповіли, які несправності виникають найчастіше, які у цього причини, чи варто викликати майстри та купувати нові запчастини.

Поширені проблеми газових котлів

Не вмикається

Є безліч причин, з яких котел перестає працювати, наприклад: не вистачає тиску газу в камері, проблема з тягою у відкритому котлі, засмічення в пальнику, відсутня напруга, поломка розпалювання, не відкритий вентиль.

Перестав гріти

Котел може перестати набирати температуру через кілька причин: не вистачає повітря в камері згоряння, вийшли з ладу електричні компоненти, забруднення в димарі.

 

У цих випадках не варто намагатися самостійно визначити та усунути проблему. Варто викликати майстра, який перевірить тиск у газопроводі та циркуляцію рідини в системі.

Котел шумить чи свистить

Часто причина полягає в тому, що не вистачає теплоносія або з’явився накип. Тому варто долити води, щоб пристрій не перегрівся і припинився шум. Якщо котел свистить, то це означає, що відокремилися слої накипу. Для усунення несправності необхідно промити теплообмінник і заповнити порожнини спеціальним розчином.

 

Також сторонні звуки може почати випускати циркуляційний насос. Це може бути спричинене зносом рухомих елементів, неправильними умовами експлуатації або неправильным монтажем. Якщо зламався силовий конденсатор або деформовано робоче колесо, то можна просто замінити ці компоненти. Якщо заклинило електродвигун або стався обрив в обмотці електродвигуна, доведеться придбати повністю новий циркуляційний насос для котла.

Поява кіптяви

Причина криється в нестачі повітря, через що газ не встигає згоряти і коптить. Діагностику та ремонт вузла краще довірити майстру.

Протікання котла

Котел може протікати через вбудований циркуляційний насос, який не справляється з навантаженням або клапан-запобіжник водяного тиску. Проблема може бути в розгерметизації водопровідних трубок або у зносі ущільнювачів, що вирішується простою заміною цих деталей.

 

Деякі несправності можна усунути самостійно, наприклад, очистити фільтри або перевірити тиск у системі. Однак складніші поломки, такі як вихід з ладу пальника або циркуляційного насоса, потребують професійного підходу.

 

Для ремонту важливо підібрати якісні та підходящі запчастини до газових котлів. Існує два основні способи підбору:

 

  • За параметрами — тут потрібно орієнтуватися на технічних характеристиках конкретної деталі. Наприклад, при виборі циркуляційного насоса важливими є його потужність, продуктивність та сумісність із системою опалення.
  • За моделлю котла — якщо є відомості про модель котла, можна підібрати запчастини, які гарантовано підійдуть для його ремонту. В цьому випадку простіше уникнути помилок, оскільки деталі точно відповідатимуть заводським характеристикам.

 

SM-HEAT пропонує широкий асортимент запчастин для газових казанів. У каталозі зібрані всі комплектуючі від провідних світових виробників.

 

Інше в категорії