Новини Чернівці

Фонтан з кольоровою підсвіткою та сцена: у місті на Буковині оновили площу – відео

Фонтан з кольоровою підсвіткою та сцена: у місті на Буковині оновили площу - відео

У Новодністровську оновили площу Енергетиків. На її ремонт витратили 28 мільйонів гривень.

Про це molbuk.ua розповіла міський голова Новодністровська Наталя Цимбалюк.

Ремонт площі розпочали минулого року. Остаточно мають завершити роботи найближчим часом.

“У 2021 році Укргідроенерго виділили 30 мільйонів гривень на реконструкцію головної площі міста. Це був подарунок до 50-річчя Новодністровська, яке ми святкували у 2023 році. Ми хотіли оновити центр міста, бо його, фактично, не було. Ще як збудували за радянських часів, так нічого і не змінювалося. “Укргідропроект” розробило проект, “Укргідроенерго” виділило кошти. Але у 2022 році розпочалася війна. Ці кошти Чернівецькою ОВА були заморожені. І аж у 2023 році ми отримали дозвіл їх використовувати. Тож ми оголосили тендер. Переможець запропонував проведення ремонту за 28 мільйонів гривень”, – пояснила Наталя Цимбалюк.

Під час ремонту площу Енергетиків збільшили. Її заклали бруківкою. Встановили опорні стінки, клумби, зробили стаціонарну сцену, а також облаштували фонтан з кольоровою підсвіткою. Також тут з’явилися нові лавочки, освітлення.


Відео Новодністровське радіо

Наталя Цимбалюк зазначає, що ці кошти є цільовими і їх за іншим призначенням не можна використовувати. Мешканцям нова площа подобається.

“Багато говорять, що не на часі такі роботи. Але ми як громада багато допомагаємо військовим частинам. Цю площу робили, бо це було заплановано ще з 2021 року. Наші військові нормально до цього ставляться. Кажуть, що вони воюють, а вдома бачать, як змінюється місто”, – сказала Наталя Цимбалюк.

Ремонті роботи майже завершилися. На День міста Новодністровська на оновленій площі було офіційне підняття прапору.

Інше в категорії