Новини Чернгів

На Чернігівщині спецкомісія проводить аудит рішень щодо визнання підприємств критично важливими

На Чернігівщині триває аудит щодо рішень з визнання підприємств критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Також призупинено подачу нових списків на бронювання працівників.

Про це у коментарі Суспільному розповів радник начальника Чернігівської ОВА Андрій Подорван.

За його словами, станом на 14 жовтня на Чернігівщині понад 1 000 підприємств, установ та організацій визнані критично важливими. З них Чернігівська обласна військова адміністрація внесла до цього списку 377 підприємств, решта заброньовані через профільні міністерства.

«Аудит триває. Працює спеціальна комісія, до якої увійшли представники Чернігівської ОВА, ТЦК та СП й правоохоронці».

За словами Подорвана, найбільше бронювань працівників було на підприємствах промисловості, агропромислового комплексу, закладів охорони здоров'я та житлово-комунального господарства. Найменше — в організаціях та установах освіти і науки.

«Відповідно до постанови Кабміну від 27.01.2023 року №76, на підприємствах, що отримали відповідний статус, кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, має становити не більше 50 відсотків від кількості військовозобов’язаних працівників», — розповів Подорван.

Така ситуація по всій країні, оскільки уряд своїм рішенням призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

За словами Подорвана, при порушенні вимог Постанови Кабміну "Про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" передбачена адміністративна відповідальність керівнику підприємства та відповідальній особі.

«Якщо підприємство, установа, організація не відповідає достатній кількості критеріїв, за якими воно визначається критично важливим, то воно позбавляється відповідного статусу», — пояснив Подорван.

Нагадаємо, станом на 23 квітня 2024 року, Чернігівська ОВА визначила 156 критично важливих підприємств для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. У тому числі відповідний статус тоді підтвердили 51 підприємству.

Фото з мережі

Источник

Інше в категорії