Новини Черкаси

Верховна Рада підтримала збільшення видатків бюджету на 500 млрд грн

Верховна Рада підтримала збільшення видатків бюджету на 500 млрд грн

Верховна Рада підтримала збільшення видатків бюджету на 500 млрд грн

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт 11417. Він передбачає збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн. Всього “за” проголосував 301 нардеп.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передає informator.ua. Наразі готуються правки до документу.

Відомо, що це було лише перше читання, тому нині закон знаходиться у тому вигляді, в якому його подав уряд. Зокрема, він містить норму про те, що 125 млрд грн мають бути спрямовані з податків. За словами Железняка, до другого читання його будуть міняти згідно тим рекомендаціям, які дав профільний комітет.

“І скоротили строки подачі правок в два рази. Готуємо правки до закону”, – додав нардеп.

В Україні з’явилася бюджетна діра у 500 млрд

Голова Комітету з питань бюджету, народна депутатка від “Слуги народу” Роксолана Підласа за підсумками зустрічі з послом Німеччини Мартіном Єгерахом повідомила, що головна тема розмови з послом – виконання Державного бюджету 2024 та зміни до бюджету для покриття “діри” в 400-500 млрд грн в цьому році.

Водночас вона зауважила, що відкритим залишається питання фінансування держбюджету України на 2025 рік і можливість залучення $50 млрд від російських активів, яку обговорюють країни “Великої сімки”.

Інше в категорії