Новини Черкаси

Комфорт для кожного: як вибрати ідеальний матрац для вашого ліжка

Комфорт для кожного: як вибрати ідеальний матрац для вашого ліжка

Вибір матраца — це важливий етап у створенні комфортних умов для сну, адже від його якості й характеристик залежить не тільки ваше самопочуття, а й здоров’я спини. Нижче розглянемо ключові аспекти, на які варто звернути увагу під час вибору ідеального матраца.

Вибираємо рівень жорсткості матраца

Рівень жорсткості матраца впливає на його зручність та ортопедичні властивості. За цим показником матраци можна розділити на три основні типи:

  • М’які. Підходять для людей із невеликою вагою, тим, хто спить на боку, а також тим, хто віддає перевагу ефекту «занурення» в матрац. Вони забезпечують максимальний комфорт, проте не здатні підтримувати хребет.
  • Середньої жорсткості. Універсальний варіант, який підходить більшості людей, адже забезпечує баланс між підтримкою хребта та комфортом.
  • Жорсткі. Рекомендовані для людей із великою вагою і тим, хто має проблеми з хребтом. Вони забезпечують хорошу опору для спини й запобігають появі болю в ділянці попереку.

Вибираємо пружинний блок: Bonnel чи Pocket Spring

Тип пружинного блоку впливає на довговічність матраца, а також на його здатність адаптуватися до форми вашого тіла.

  • Пружинний блок Bonnel являє собою систему залежних пружин. Він міцний і зносостійкий, забезпечує максимальний комфорт, однак через ефект «хвилі» під час навантаження (коли рух однієї людини відчувається іншою) він більше підходить для матраців на односпальне ліжко.
  • Пружинний блок Pocket Spring — це коли кожна пружина перебуває в окремому чохлі та працює незалежно, що значно підвищує ортопедичні властивості матраца, а також позбавляє шуму. Завдяки відсутності ефекту «хвилі» блок Pocket Spring оптимальний для двоспальних матраців.

Вибираємо наповнювач матраца

Найпоширенішими є наповнювачі, як-от латекс, пінополіуретан, кокосова койра, холлофайбер, а також високоеластична піна з ефектом запам’ятовування форми тіла. Це гіпоалергенні матеріали, які дають змогу надати пружинному матрацу необхідний рівень жорсткості або, навпаки, пом’якшити його. Вони допомагають утримувати й розподіляти тепло, а також зберігати об’єм матраца протягом усього терміну експлуатації. Часто ці матеріали комбінуються для досягнення найкращого результату.

Вибирайте двоспальні й односпальні матраци з найбільш відповідними вам показниками з огляду на положення тіла під час сну, стан здоров’я, а також бюджет, аби насолоджуватися комфортом і здоровим сном щоночі.

Матраци від виробника Rickart: комфорт і надійність за вигідною ціною

Український виробник м’яких меблів Rickart пропонує широкий асортимент якісних матраців на односпальне ліжко і матраців на двоспальне ліжко з пружинними блоками Bonnel і Pocket Spring та якісними гіпоалергенними наповнювачами. Матраци Rickart — це продукція європейської якості за доступною ціною. Відвідайте інтернет-магазин фабрики, щоб ознайомитися з асортиментом та замовити матрац для ліжок із доставкою.

Інше в категорії