Новини

Головні події Дніпра та області вчорашнього дня 7 липня

Поранені у Нікополі, обстріл Павлограда, акція на підтримку полонених

Оперативні новини Дніпра та Дніпропетровської області за 7 липня 2024 року читайте в хроніці подій від редакції Суспільне Дніпро

Ввечері 7 липня війська рф обстріляли Нікополь. Внаслідок атаки поранені четверо людей

Ввечері 7 липня війська рф обстріляли Нікополь. Внаслідок атаки поранені четверо людей.

Серед травмованих 10-річний хлопчик та троє жінок – 41, 64 та 81 років. Вони з уламковими пораненнями та опіками.

У місті пошкоджені багатоквартирний та приватні будинки. На одному з подвір'їв сталася пожежа. Понівечені також господарські споруди та теплиці.

На Дніпропетровщині знищили російський безпілотник

Військові Повітряного командування "Схід" знищили на Дніпропетровщині безпілотник військ рф, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак

У Павлограді пройшла акція "Не мовчи — полон вбиває"

У Павлограді пройшла акція “Не мовчи, полон вбиває!”. Родини військовополонених та жителі вийшли на Алею Слави у центрі міста, аби нагадати про захисників Маріуполя, полонених та зниклих безвісти.

Дронами та артилерією. Війська рф понад 10 разів вдарили по Нікопольщині

Вдень 7 липня війська РФ понад 10 разів вдарили по Нікопольщині. Застосували дрони-камікадзе та важку артилерією.

У Нікополі понівечені вікна та балкони у двох п'ятиповерхівках. Пошкоджені й шість приватних осель. Зачепило також дві школи. Потрощені три господарські споруди, будівля, що не експлуатувалася, авто, лінії електропередач та газогін.

У місті, а ще у Покровській громаді через удари сталося два займання. Рятувальники загасили вогонь. Загиблих та поранених немає.

Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту

Ярослава Магучіх — володарка світового рекорду у жіночих стрибках у висоту! Українська стрибунка першою в світі взяла висоту 2.10 м.

Світовий рекорд Магучіх підкорився на етапі Діамантової ліги в Парижі. Подолати його українка змогла після того, як здобула перемогу на змаганнях: у боротьбі з австралійкою Ніколою Оліслагерс єдиною взяла планку 2.03 м.

Як "допомогти" холодильнику та "врятувати" продукти під час блекауту: поради дніпрян

У Дніпрі діють погодинні графіки обмеження електропостачання. Відтак без світла містяни сидять до 12 годин на добу. Разове відключення може тривати близько семи годин. За словами дніпрян, найбільше від перепадів потерпає техніка, а ще через спеку псуються продукти, навіть в холодильнику. Геннадій Карпов розповів, як його родина запобігає наслідкам блекауту. За словами чоловіка, для цього знадобилось небагато: пляшка, сіль та вода.

Суспільне розпитало, що з того вийшло та як працює. Докладніше — у матеріалі.

У Дніпрі провели серію зустрічей з психологами для дружин військових, переселенок та їхніх дітей

У Дніпрі в рамках проєкту "Не в кризі" провели кілька зустрічей з психологами для дружин військових, переселенок та їхніх дітей. Мета — показати жінкам, що існує таке середовище, де ти маєш право розказати про свої проблеми, не соромлячися цього.

Міський голова Дніпра Філатов висловився про Арестовича

Міський голова Дніпра Борис Філатов опублікував допис, де вказав, що ще 10 років тому розумів, що з себе являє ексрадник Офісу президента Олексій Арестович. Свої висловлювання посадовець виклав у грубій манері.

У Дніпрі відбувся автопробіг на підтримку військовополонених

Родини та близькі військовополонених організували автопробіг на їхню підтримку. Стартують з Дніпра, далі прямують до Камʼянського, де їх очікують інші учасники, та завершать в Кривому Розі.

Це другий автопробіг. Минулого разу долучилося 50 автівок.

У Дніпрі затримали підозрювану у збуті наркотиків

26-річну жительку Дніпра підозрюють у збуті наркотиків. Наразі жінку затримали та повідомили про підозру. Їй може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

"Годують щогодини". Житель Дніпра зазнімкував зграйку щурок, яка вигодовує пташенят

Житель Дніпра Сергій зазнімкував зграйку щурок — птахів з яскравим характерним забарвленням. Нині птахи привели пташенят.

Про це Суспільному розповів сам дніпрянин, який захоплюється орнітологією та художньою фотографією.

Пташенят щурки годують щогодини, розповів Суспільному дніпрянин.

Щурки. Сергій Педашенко

За його словами, світлини птахів, яких називають щурками або ж бджолоїдками, він зробив у передмісті Дніпра.

"Є місце неподалік Дніпра, ми про нього знаємо. Вони щороку там гніздуються, і щороку ми їздимо знімкувати. Загалом щурки селяться на глиняних урвищах, біля річок чи в балках. Якщо є глиняні вертикальні поверхні — там вони роблять нори й живуть", — розповів Сергій.

Що відомо про щурку

Бджолоїдка звичайна або щурка європейська (Merops apiaster Linnaeus, 1758) — птах родини бджолоїдкових. В Україні гніздовий, перелітний вид.

Мають дуже яскраве і характерне забарвлення. Бджолоїдкам властивий милозвучний та характерний спів. Живляться різноманітними комахами, яких ловлять на льоту.

Гніздиться, як правило, колоніями, які налічують від декількох до декількох десятків або навіть сотень пар. Гнізда влаштовує в норах.

В Україні гніздиться на всій території, за винятком гір.

Інше в категорії