Новини футболу

Збірна України U-19 обіграла Італію та вийшла до півфіналу юнацького Євро-2024

Збірна України U-19 обіграла Італію та вийшла до півфіналу юнацького Євро-2024

Сборная Украины U-19. Фото – УАФ

Збірна України U-19 провела заключний матч групового етапу на юнацькому Євро-2024 – команда Дмитра Михайленка обіграла однолітків з Італії (3:2).

Українців у цій зустрічі влаштовувала лише перемога, адже у стартових двох матчах на турнірі вони почергово зіграли внічию 0:0 проти збірних Північної Ірландії та Норвегії. І синьо-жовті з перших хвилин матчу з італійцями почали активно грати в атаці – на 7-й хвилині рахунок відкрив півзахисник української команди Геннадій Синчук.

Італійці ж відновили статус-кво до перерви – на 34-й хвилині забив Томмазо Ебоне. На старті другого тайму Італія взагалі вийшла вперед – відзначився хавбек Марко Романо.

На щастя, через дві хвилини Україна відігралася – забив півзахисник дортмундської Боруссії Данило Кревсун. На 73-й хвилині Італія залишилася у меншості – Крістіан Корраді отримав червону картку, а Україна отримала право на пенальті. З точки відзначився форвард Матвій Пономаренко, а збірна України U-19 оформила неймовірно важливу перемогу та вийшла у півфінал турніру. У паралельному матчі Норвегія обіграла Північну Ірландію, тому синьо-жовті фінішували другими з відривом в одне очко від норвежців.

Також ця перемога дозволила українській збірній кваліфікуватися на чемпіонат світу-2025 U-20.

У півфіналі команда Дмитра Михайленка не зможе розраховувати на двох ключових виконавців – Даніель Ващенко та Матвій Пономаренко перебрали жовтих карток та отримали дискваліфікацію.

Суперник України по півфіналу визначиться завтра, коли відбудуться матчі третього туру групового етапу у квартеті В.

  • Юнацьке Євро-2024. Груповий етап

Україна U-19 – Італія U-19 – 3:2 (1:1)

Голи: Синчук, 7, Кревсун, 54, Пономаренко, 75, з пен – Ебоне, 34, Романо, 52.

Вилучення: Корраді, 73.

Джерело

Інше в категорії