Новини футболу

Збірна Бразилії назвала склад на матчі відбору ЧС-2026: все ще без Неймара

Збірна Бразилії назвала склад на матчі відбору ЧС-2026: все ще без Неймара

Фото – Getty Images

Збірна Бразилії оприлюднила список із 23 гравців, які готуватимуться до відбіркових матчів чемпіонату світу-2026 проти Еквадору та Парагваю.

У заявці – незначні зміни порівняно зі списком гравців, викликаних у травні перед Копа Америка-2026. Так, воротарська та захисна лінія залишилися незмінними. У середині поля обійшлося без Андреаса Перейри і Дугласа Луїса, зате є Андре з Флуміненсе і Жерсон з Фламенго.

Нарешті, в лінії атаки, як і раніше, немає найзірковішого бразильця сучасності — Неймара, який хоч і нещодавно повернувся до тренувань, все ще продовжує відновлюватися після важкої травми, отриманої минулої осені у матчі кваліфікації ЧС-2026 проти Уругваю. Натомість є одразу два новачки: 17-річний Естевао Вілліан з Палмейраса та Луїс Енріке з Ботафого.

Крім Неймара також відсутні деякі інші статусні виконавці – Каземіро з Манчестер Юнайтед, Рафінья з Барселони, Габріель Мартінеллі і Габріель Жезус з Арсеналу, Рішарлісон з Тоттенгема.

  • Заявка збірної Бразилії на матчі відбору ЧС-2026 проти Еквадору та Парагваю:

Воротарі: Бенту (Аль-Наср), Едерсон (Манчестер Сіті), Аліссон (Ліверпуль)

Захисники: Данілу (Ювентус), Ян Коуту (Борусія Д), Гільєрме Арана (Атлетіко Мінейро), Венделл (Порту), Лукас Беральдо (ПСЖ), Едер Мілітао (Реал Мадрид), Габріель (Арсенал), Маркіньйос (ПСЖ)

Півзахисники: Андре (Флуміненсе), Жоау Гомес (Вулвергемптон), Бруно Гімараєс (Ньюкасл), Жерсон (Фламенго), Лукас Пакета (Вест Гем)

Нападники: Ендрік (Реал Мадрид), Естевао (Палмейрас), Родріго (Реал Мадрид), Луїс Енріке (Ботафого), Педро (Фламенго), Савіо (Манчестер Сіті), Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид)

Бразилія провалила першу частину відбору на ЧС – лише сім очок у шести матчах, шосте місце з десяти – на самій межі проходу. З Еквадором команда Дорівала зіграє в Курітібі в ніч проти 7 вересня (за київським часом). Через три дні бразильці змагатимуться з Парагваєм у гостях.

Джерело

Інше в категорії