Новини футболу

Очеретько: Представляти Україну на Олімпіаді в такий час – велика відповідальність та радість

Очеретько: Представляти Україну на Олімпіаді в такий час – велика відповідальність та радість

Олег Очеретько, фото – uaf.ua

Півзахисник олімпійської збірної України Олег Очеретько розповів про очікування від прийдешніх Ігор-2024 у Парижі.

“Вихід нашої збірної на Олімпійські ігри особисто для мене — це дуже велика відповідальність. Але це й велика радість — представляти нашу країну в такий час, у такій складній ситуації. Шлях на Ігри був важкий. Спочатку, мабуть, я не вірив, бо це щось таке, що важко уявити”.

“Ми маємо підтримати більш молодих гравців, адже це дуже важливий турнір, і всі повинні сконцентруватися на нашій грі, щоб показувати хороші результати”.

“Ніколи не думав, що буду грати в офіційному матчі проти Аргентини — це щось неймовірне. У змаганнях візьме участь чимало ветеранів, і це підвищує статус турніру. Кожен топ-футболіст, який буде виступати на ОІ-2024, — це мотивація для нас показати себе на такому самому рівні”.

Читайте також: Ротань: Ми розуміємо, заради кого їдемо на Олімпіаду — насамперед це наші військові, дякую їм за підтримку

Україна вперше у своїй історії візьме участь у Олімпійському футбольному турнірі. Путівку до Парижа колектив Руслана Ротаня завоював минулого року, вийшовши до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи.

14 липня команда Ротаня зіграє контрольний матч із олімпійською збірною Єгипту, а 18 липня зустрінеться з Парагваєм. Обидва спаринги розпочнуться о 19:30 за київським часом.

Наставник олімпійської збірної України раніше говорив про те, що не бачить особливого бажання у більшості клубів допомагати його команді та відпускати своїх гравців для участі в Олімпійських іграх-2024.

До підсумкової заявки української команди увійшли захисники Максим Таловєров, Арсеній Батагов, півзахисник Максим Хлань, а також гравці донецького Шахтаря – Дмитро Криськів та Данило Сікан.

Збірна України зіграє на Олімпіаді-2024 з Аргентиною, Марокко та Іраком. У першому турі підопічні Ротаня зустрінуться із азійською збірною 24 липня.

Джерело

Інше в категорії