Новини футболу

Наставник Лос-Анджелеса Черундоло – головний претендент на вакантну посаду головного тренера збірної США

Наставник Лос-Анджелеса Черундоло – головний претендент на вакантну посаду головного тренера збірної США

Стив Черундоло. Фото – Getty Images

Головний тренер ФК Лос-Анджелес Стівен Черундоло – головний кандидат на роль наступника Грегга Берхалтера на чолі збірної США.

Нагадаємо, вчора Федерація футболу США (USSF) офіційно оголосила про звільнення Берхалтера з посади головного тренера чоловічої збірної у зв’язку з незадовільним виступом на домашньому Копа Америка-2024.

Пріоритетною кандидатурою на вакантне місце вважався Юрген Клопп, який після минулого сезону залишив Ліверпуль. Проте, як повідомляється, німецький фахівець вже встиг відповісти відмовою. Тому федерація продовжить пошук серед місцевих фахівців і Черундоло – №1 у цьому списку.

Стівену 45 років. Всю професійну кар’єру футболіста він провів у німецькому Ганновері (1999 – 2014, 423 матчі, 8 голів). Протягом кількох років Черундоло перетинався з Берхалтером і в збірній США, і на полях Німеччини – Грегг виступав там за Енергі та Мюнхен 1860.

Тренерську кар’єру Стівен розпочав асистентом у молодіжних командах Ганновера, потім – у Штутгарті. У 2018-му нетривалий час був помічником Дейва Саракана у національній збірній. Перший самостійний досвід отримав у Лас-Вегас Лайтс (2021).

З 2022 року Черундоло – головний тренер ФК Лос-Анджелес. Вигравав із клубом Кубок MLS, доходив до фіналу Ліги чемпіонів КОНКАКАФ.

Нагадаємо, на домашньому Копа Америка-2024 Зірково-смугасті не зуміли вийти у плей-оф, зазнавши двох поразок (від Панами та Уругваю) і посівши третє місце в групі C.

На турнірі залишилося зіграти два матчі. У ніч на 14 липня Канада та Уругвай розіграють бронзові медалі, а через добу відбудеться фінальна дуель між Аргентиною та Колумбією.

Джерело

Інше в категорії