Новини футболу

Михайленко: Ми стежимо за Бауманном з того часу, як він висловив бажання грати за збірну України

Михайленко: Ми стежимо за Бауманном з того часу, як він висловив бажання грати за збірну України

Зак Бауманн (справа) в составе МЮ U-21. Фото – Getty Images

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко прокоментував ситуацію із можливою натуралізацією та запрошенням до складу синьо-жовтих півзахисника Манчестер Юнайтед Зака ​​Бауманна.

“Звичайно, ми стежимо за ним  з того часу як він висловив бажання грати за збірну України. Наші  представники спілкувалися і з ним, і з його батьками. Якщо є бажання у гравця отримати громадянство, то це однозначно позитивний момент і ми маємо це заохочувати”.

“В умовах війни таких гравців стає дедалі більше. Тому ми активно займаємося відслідковуванням гравців які мають українське корінням”.

“Перш за все викликаючи гравців із іноземних клубів ми повинні дотримуватися спортивного принципу, і немає різниці де грає футболіст. Він перш за все має відповідати рівню найкращих гравців збірної України, це головний показник”.

Бауманн народився в Англії, проте його батьки — вихідці з Коломиї Івано-Франківської області. У лютому повідомлялося, що юний вихованець манчестерського клубу готовий у майбутньому виступати за збірну України.

З літа минулого року Бауманн виступав за команду Червоних дияволів U-18, у складі якої етнічний українець виграв Північний дивізіон АПЛ у відповідній віковій категорії. Також Зак встиг зіграти кілька матчів та забити гол за клубну команду U-21. Навесні він уже залучався до тренувань із першою командою.

У поточному сезоні Прем’єр-ліги U-18 Бауманн відіграв у чотирьох матчах (позиція – центральний та атакуючий півзахисник) та відзначився одним асистом. Нещодавно хавбек уклав повноцінний контракт із МЮ.

Збірна України U-19 у першому кваліфікаційному раунді юнацького чемпіонату Європи-2025 (гравці не старші 2006 року народження) зіграє у групі 1 з командами Нідерландів, Казахстану та Словенії. У наступний етап пройдуть по дві найкращі команди з кожного квартету і одна найкраща серед тих, що посіли третє місце.

Джерело

Інше в категорії