Новини футболу

Хто такий Максим Воронов і навіщо його натуралізація потрібна Атлетіко Паранаенсе

Хто такий Максим Воронов і навіщо його натуралізація потрібна Атлетіко Паранаенсе

Атлетіко Паранаенсе розглядає можливість натуралізації 18-річного українського голкіпера Максима Воронова. Новина – з розряду несподіваних, враховуючи, що саме бразильці з легкістю беруть футбольне громадянство інших країн, а гравців з Бразилії можна зустріти в національних командах практично всіх регіональних конфедерацій. Розповідаємо,, хто такий Максим Воронов і пробуємо розібратися, навіщо його натуралізація потрібна Атлетіко Паранаенсе.

До Бразилії Воронов, який грав в Україні у харківському Металісті, перебрався півтора роки тому – у березні 2023-го – у 16-річному віці. З Атлетіко Паранаенсе воротар підписав чотирирічний контракт.

За цей час Воронов довів свою спроможність. Голкіпер, якому у червні виповнилося 18 років, цього року грає за команду U-20 бразильського клубу. Цього року українець за Атлетіко Паранаенсе U-20 у чемпіонаті країни провів 10 матчів, три з яких – на нуль. Пропустив 17 м’ячів, відбив три 11-метрових і зробив один асист. Атлетіко Паранаенсе U-20 із Вороновим у складі дійшов до півфіналу чемпіонату країни.

Крім цього, був ще чемпіонат штату: 7 матчів, чотири на нуль, сім пропущених та один забитий гол (так – цей удар через все поле). Підсумок для команди – виліт у 1/4 фіналу.

Воронов, який має хороші антропометричні дані, регулярно залучається до тренувань з першою командою клубу і навіть був у заявці Атлетіко Паранаенсе на один із матчів.

Навіщо клубу потрібна натуралізація українця? Вся справа у можливому посиленні ліміту на легіонерів у бразильській Серії А. Нині в елітному дивізіоні бразильського футболу серйозних обмежень щодо легіонерів. Єдине правило – не більше дев’яти іноземців у заявках. При цьому ліміт піднімали двічі протягом року: 2023-го його підняли з п’яти до семи іноземців, перед стартом цього сезону – до дев’яти.

Проти збільшення кількості легіонерів виступають Бразильська профспілка футболістів та Федерація футболу країни. За даними першого, у двох провідних бразильських дивізіонах уже грають понад 140 іноземних гравців. У Атлетико Паранаенсе зараз вісім легіонерів у заявці команди і, можливо, клуб шукає шляхи збільшення квот для іноземців, якщо ліміт все ж таки посилять.

Джерело

Інше в категорії