На будь-якій професійній кухні обов’язково повинно бути встановлено таке обладнання, як пароконвекційні печі. За рахунок застосування такого фізичного явища, як конвекція, вони гарантують рівномірне нагрівання та функціональність приготування різних страв на пару. Особливість такого виду обладнання полягає в тому, що завдяки його використанню є можливість готувати страви з використанням мінімальної кількості масла та таких, які повністю зберігають всі свої поживні речовини. Саме за рахунок цього вони користуються великим попитом під час відкривання ресторанного бізнесу та для використання в різних закладах громадського харчування.
Які існують різновиди пароконвекційних печей?
Здійснюючи вибір в сторону пароконвекційної печі для власного закладу, в першу чергу треба ознайомитися з основними варіаціями обладнання. Тут можливі наступні різновиди:
- електричні;
- газові;
- інжекторні;
- з бойлерною системою.
У тих закладах, де є безперебійних доступ до електромережі, можна застосовувати електричні пароконвекційні печі. За рахунок їх використання є можливість забезпечити максимально стабільне приготування страв. Якщо електрична потужність на кухні обмежена, то у цьому випадку можна зупинитися на газових пароконвекційних печах. При великих обсягах приготування їжі вони будуть показувати високі показники економічності у порівнянні з електричними моделями.
Особливість роботи інжекторної пароконвекційної печі полягає в тому, що в них застосовується зволоження. Воно відбувається за рахунок того, що на нагріваючий елемент відбувається процес впорскування води. Для вирішення стандартних задач такий варіант буде підходити. Не менш важливо звернути увагу на пароконвекційні печі, які обладнані бойлерною системою. Їх особливість полягає в тому, що в них здійснюється процес генерування насиченого пару, що ідеально для приготування саме тих страв, які потребують стабільного зволоження.
Переваги застосування пароконвекційних печей
Серед ключових переваг застосування пароконвекційної печі варто виділити наступні:
- багатофункціональність – особливість такого обладнання полягає в тому, що в ньому одночасно можна випікати, запікати, стерилізувати та підігрівати страви;
- економічність – можливість зменшити витрати, які підуть на оплату води та електричної енергії;
- якість приготування різних варіантів страв – таке обладнання дозволяє готувати смачні страви, які зберігають всі поживні речовини та вітаміни зі збереженням повністю натурального смаку.
Під час вибору пароконвекційної печі дуже важливо звернути увагу на її фактичні розміри та об’єми страв, які потрібно буде готувати на постійній основі щодня. Не менш важливо перевірити, які додаткові функції реалізовані в обладнання. Непоганим варіантом буде наявність таких функцій, як самоочищення та автоматизація різних програм. Також потрібно розібратися з основним типом підключенням з урахуванням того, що саме буде запропоновано у конкретному закладі. Якісна електрична або газова плита професійна за доступною вартістю пропонується на офіційному сайті нашого інтернет-магазину для кожного клієнта.