Новини компаній

Антена Хелікс покращує ефективність роботи FPV-дрона

В нинішній війні з росією надзвичайно важливу роль відіграють дрони. Українські військові використовують безпілотники для аеророзвідки, для бойових місій та навіть для доставки невеликих вантажів на передову.

Ці безпілотні літальні апарати постійно вдосконалюються українськими розробниками прямо зараз, інженери шукають шляхи збільшення дальності польотів і покращення керованості, стійкості до засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) ворога. З цією метою розробляються і випробовуються нові види антен для дронів, наземні станції управління FPV дронами та інші девайси.

Антена Хелікс 5.8 — ефективна, доступна по ціні спіральна антена, що забезпечує стабільний прийом аналогового відеосигналу від FPV дрона. Це означає, що пілот дрона буде мати надійний відеозв’язок з безпілотником, картинка на екрані буде більш якісною і стабільною, а відповідно — він краще зможе виконати поставлену задачу. Відстань, на якій оператор зможе отримувати якісну картинку з дрона, також збільшується завдяки невеличкій та недорогій антені, яку зручно використовувати в бойових умовах.

Антена Хелікс
Антена Хелікс

Також антена Helix є складовою частиною наземної станції для FPV дронів (докладна інформація тут https://drontech.com.ua/nazemni-stanciyi-upravlinnya-fpv-droniv ). Станція — це вже не окремий девайс, а цілий комплекс обладнання, що може бути розгорнутий за 5 хв в бойових умовах і дозволить значно покращити керування дронами. Більша стійкість до дії ворожої РЕБ, більша дальність польоту, краще управління, кращий відеосигнал — ось переваги використання наземної станції. Але є ще одна перевага, яка є важливішою за все назване: наземна станція для FPV дронів зберігає життя оператора! Адже боєць з пультом від дрона в  руках на відкритій місцевості — це мішень для ворогів, які полюють за нашими дроноводами. Наземна ж станція дає можливість керувати дистанційно, оператор може знаходитись на відстані 50 м від щогли наземної станції, і керувати дроном навіть з бліндажа або укриття.

Антена Хелікс
Антена Хелікс

На https://drontech.com.ua/ ви можете дізнатись більше про характеристики різних антен для дронів, а також про характеристики засобів РЕБ, розроблених українськими виробниками для боротьби з дронами ворога. Це дуже необхідні пристрої для фронту, що зберігають життя наших воїнів і нашу військову техніку. Але щоб ефективно надавати допомогу фронту, волонтерам і всім, хто допомагає, слід бути обізнаними з азами функціонування безпілотних систем і допоміжного обладнання.

Інше в категорії