Економіка

Україна отримає €1,55 млрд доходів від активів РФ

Україна отримає €1,55 млрд доходів від активів РФ

Фото: Getty Images ЄС вперше передасть Україні прибуток від активів РФ у липні

Euroclear за підсумками першого півріччя 2024 року отримав 3,4 млрд євро у вигляді процентних доходів від інвестування заблокованих російських активів.

Міжнародний депозитарій Euroclear вже у липні поточного року зробить перший внесок у розмірі приблизно 1,55 млрд євро у Європейський фонд для України. Про це повідомляється у звіті компанії, оприлюдненому у п’ятницю, 19 липня.

Euroclear за підсумками першого півріччя 2024 року отримав 3,4 млрд євро у вигляді процентних доходів від інвестування заблокованих російських активів. Для порівняння, у 2023 році ці доходи становили близько 4,4 млрд євро, у 2022 році – 821 млн євро.

Сукупний процентний дохід Euroclear у січні-червні цього року становив 4 млрд євро.

Також компанія виплатить податки з доходів, отриманих від російських активів у січні-червні, у розмірі 836 млн євро.

Таким чином, чистий прибуток Euroclear, що належить до заморожених активів ЦБ РФ, за перше півріччя становив 760 млн євро.

Як відомо, наприкінці травня Рада ЄС схвалила передання Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів. Щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 млрд євро. 90% від очікуваних надходжень буде використано на військові цілі для підтримки оборони України. Менша частка – 10% – піде на відновлення та реконструкцію нашої країни.

Джерело

Інше в категорії